In De'n Dillegaard levert Michelinster in

In De'n Dillegaard levert Michelinster in

Restaurant In De'n Dillegaard in het Limburgse Nuth heeft haar Michelinster ingeleverd. Het restaurant wil een grotere doelgroep bereiken, merkt de economische crisis en heeft last van de hoge concentratie van sterzaken in Zuid-Limburg.

In De’n Dillegaard gaat na het weekend dicht, wanneer de Restaurant Week is afgelopen, en opent op 15 maart haar deuren onder de naam Eten bij Michèl. De nieuwe zaak wordt een familierestaurant met ongedwongen sfeer.

Het inleveren van een ster heeft te maken met diverse redenen, laat Suzan Kagenaar weten. ‘Eten op sterniveau werpt een drempel op. Daardoor is de doelgroep beperkt. Daar komt bij dat er veel sterzaken zijn in Limburg. Veel stereters maken een rondje langs diverse zaken. Het duurt in Zuid-Limburg dan wat langer voordat ze terugkomen’.

Bib

De eigenaren Michèl en Suzan Kagenaar hebben na rijp beraad besloten om na vijf jaar het roer radicaal om te gooien. ‘Twee weken geleden zijn we bij Michelin geweest om onze koerswijziging kenbaar te maken. Daar zagen ze het liever anders, al begrepen ze ons wel. We hebben wel gesproken over een Bib Gourmand. Mogelijk zit dat er in november in, wanneer de nieuwe gids uitkomt’, aldus Suzan Kagenaar.

In de nieuwe zaak gaat het aantal zitplaatsen omhoog van 35 naar 45. Suzan Kagenaar: ‘De omzetsnelheid trekken we omhoog. We blijven bij dezelfde leveranciers afnemen. Omdat we grotere hoeveelheden afnemen, kan dat tegen een lagere prijs. Daarnaast gaat het linnen van tafel. Dit levert ook weer een kostenbesparing op’.

Stamtafel

Een driegangenmenu in Eten bij Michèl gaat 32,50 euro kosten. ‘Gasten kunnen zo voor 50 euro per persoon de zaak weer uitwandelen. Daarnaast krijgt de zaak een fraaie stamtafel. Op deze aanschuiftafel zetten we Italiaanse hapjes zodat inwoners van Nuth even snel een hapje en een drankje kunnen doen in onze zaak’.

Na komend weekend gaat de zaak voor een week dicht. Dan wordt de bar geplaatst, wordt de zaak geverfd, krijgt het nieuwe meubels en wordt de naamplaat op de muur vervangen.