Twee winnaars jubileumeditie Innovation Award

Twee winnaars jubileumeditie Innovation Award

Proeven van Kunst en Biercarré zijn beiden de winnaars van de Horecava Innovation Jubileumaward. Deze speciale prijs is ingesteld vanwege het tienjarig bestaan van de innovatiewedstrijd. Ze ontvingen allebei de helft van de enorme jubileumbokaal.

De jury van de Horecava Innovation Award koos zowel Proeven van Kunst als Biercarré als beste innovaties in de horeca van de laatste tien jaar. Bij Proeven van Kunst draait het om beleving, cultuur en marketing, terwijl Biercarré een technische innovatie is.

Bij Proeven van Kunst combineren restaurants culinaire kwaliteiten met kunst. Zij werken samen met kunstenaars die een kunstwerk maken, dat afgedrukt wordt op een onderbord. Gasten die een Proeven van Kunst-menu reserveren, krijgen het onderbord mee naar huis.

Toen het kunstconcept in 2006 de award won, was het alleen in de restaurantwereld van Breda actief. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal project waar veel restaurants van profiteren.

Biercarré was in 2009 overall winnaar van de Horecava Innovation Award. De initiatiefnemers van dit tapsysteem met bier in dozen zijn inmiddels in gesprek met verschillende grote brouwers om hun innovatie nog meer in de markt te zetten.

Proeven van Kunst en Biercarré laten vijf andere nominaties achter zich. Dat zijn glasversnippersysteem Bottlenecker, zelfcorrigerende terrastafel Doggy, mobiel bestel- en afrekensysteem MobilePro, theeconcept Bloomingteas en Maqs rood vlees en kip uit de magnetron.