Peter Klosse stelt tariefdifferentiatie btw voor

Peter Klosse stelt tariefdifferentiatie btw voor

Restaurants die ambachtelijk werken met biologische producten moeten een lager belastingtarief kunnen hanteren. Dat schrijft Peter Klosse, die wijst ...

De bekende horecaondernemer Peter Klosse, eigenaar van De Echoput in Hoog Soeren en oprichter van de Academia voor Gastronomie, stelt in zijn column in de Misset Horeca van 10 september voor om in lastige tijden te sleutelen aan het belastingtarief op de kassabon.

Klosse wijst naar ondernemers in de bouw die mede door inzet van hun voorman Eelco Brinkman van de minister van Financiën een lager btw-tarief mogen rekenen voor hun werkzaamheden.

Klosse stelt ook een dergelijke tariefsverlaging voor in restaurants. Hij spreekt van een creatieve oplossing waarbij het mes aan twee kanten snijdt.

Peter Klosse

‘De overheid wil graag biologische producten en gezond eten stimuleren. Bovendien wil men jonge mensen goed opleiden en een carrièreperspectief bieden. Maak daarom een register van restaurants die ambachtelijk werken met biologische producten. Maak vervolgens het bezoek aan dergelijke restaurants fiscaal heel aantrekkelijk en je stimuleert precies dat wat je graag wilt’, aldus Klosse in zijn column.

Klosse stelt dat het erop lijkt dat de horeca in Den Haag niet voldoende serieus wordt genomen. ‘We komen in het nieuws als het gaat om het ontduiken van het rookverbod, te hoge prijzen en de narrige obers. Misschien moeten onze bobo’s eens gaan stagelopen bij Eelco Brinkman’.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.