Aangenaam in Haarlem, de Veldkeuken in Culemborg en Fifteen, Merkelbach en De Culinaire Werkplaatsç alle drie uit Amsterdam. wisten niet op te boksen tegen Natuurlijk.
De verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland is een initiatief van de Puur Restaurant Week. Restaurant Natuurlijk van eigenaren Niels en Mirjam Gouda blinkt volgens de jury uit in biologisch, fairtrade en duurzame vis.
Duurzame met lage drempel
‘Restaurant Natuurlijk is een horecagelegenheid die duurzaamheid op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk maakt. Op de menukaart vind je gerechten bereid met veel duurzame, biologische en streekgebonden producten.’
De jury bestaat uit culinair journalist van Trouw, Jeroen Thijssen, hoofdredacteur Misset Horeca, Martine Zuil, hoofdredacteur Delicious, Makkie Mulder en de ambassadeur van de Puur Restaurant Week, Ramon Beuk.
De Puur Restaurant Week vindt plaats van 14 t/m 20 november. Ruim 320 restaurants serveren een Puur Menu, waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan.