Ambitieus De Kemphaan in Almere dicht

Ambitieus De Kemphaan in Almere dicht

Restaurant De Kemphaan in Almere is dicht. De gemeente heeft bij de rechter ontbinding de huurovereenkomst aangevraagd vanwege huurachterstand van uitbater P4. De zaak stond bekend als behoorlijk ambitieus op culinair vlak en werd in 2005 uitgeroepen tot beste restaurant van Almere.

Uitbater P4, eveneens exploitant van Kasteel Woerden en Grand Café Groeneveld in Baarn, laat via bestuurder Gert Jan Stok weten er nog een kleine kans is dat P4 terugkeert. ‘Wij willen niet investeren in een huurpand. Maar dat is wel hard nodig gezien het achterstallig onderhoud. Daarom willen wij het pand kopen’, aldus Stok op AlmereVandaag.nl.

De gemeente laat weten dat van verkoop geen sprake is. ‘Wij hebben daar met Staatsbosbeheer iets heel moois neergezet. Als wij het pand verkopen, komt er misschien wel een partij in die dingen wil doen die niet overeenkomen met onze plannen’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Restaurant Kemphaan stond bekend als een van de betere restaurants in Flevoland. Het restaurant werd in 2005 nog uitgeroepen tot beste restaurant van Almere.