Alliance-chefs koken op BOERenmarkt

Alliance-chefs koken op BOERenmarkt

Zeventien chefs die aangesloten zijn bij de Alliance Gastronomique, koken op 3 en 4 juni gerechten à €6,00 op de BOERenmarkt in Zwolle. Deze markt vindt tegelijkertijd met het culinaire congres Chefs (R)Evolution plaats.

De Alliance-chefs treden op in een strobalenrestaurant op de openlucht markt. Deze is gelegen te midden van ambachtelijke leveranciers en boeren uit Zwolle en omgeving.

Openluchtkeuken

Op 3 juni zullen de koks van De Heeren van Harinxma, De Burgemeester, De Giesser Wildeman, Dorset, Fred, Niven, Sonoy, ’t Nonnetje en Vinkeles hun opwachting maken.  Een dag later bevolken de brigades van De Echoput, De Fuik, De Vlindertuin, Het Koetshuis, Kaatje bij de Sluis, La Rive, De Treeswijkhoeve en Wollerich de openluchtkeuken.

De topchefs zullen vooral aan de slag gaan met wat de standhouders op de BOERenmarkt aanbieden. Het gaat daarbij om kazen, vlees, paling, asperges, gevitaliseerde groentes, mosterd en wijnen uit de regio rond Zwolle. De gerechtjes van de Alliance-koks zijn te koop voor €6,00.

Toegang

De BOERenmarkt is voor €10 per persoon toegankelijk. Daarin zitten twee munten. Toegang voor kinderen is gratis. In de voorverkoop zijn kaarten te verkrijgen via Librije’s Winkel, Librije’s Hotel en de VVV-kantoren in de regio Zwolle. Op 3 en 4 juni zijn de kaarten op locatie te kopen. De BOERenmarkt is op 3 juni open van 13 tot 19 uur en op 4 juni van 13 tot 18 uur.