Nieuwe sommelier voor Bolenius Amsterdam

Nieuwe sommelier voor Bolenius Amsterdam

Bolenius Restaurant in Amsterdam van Luc Kusters en Xavier Giesen heeft een nieuwe sommelier: Margot Los. Los werkte hiervoor bij Amarone, restaurant In ...

'Bolenius wil graag groeien en meer aandacht geven aan wijn,' zo laat mede-eigenaar Xavier Giesen van Bolenius weten. 'Daarom hebben we een nieuwe sommelier aangetrokken.' Margot Los werkt in het restaurant op de Amsterdamse Zuidas sinds april. 'Haar voorganger, Marco Vlijm, heeft eind vorig jaar kort voor Bolenius gewerkt', zegt Giesen.

'Na zijn vertrek hebben we gezocht naar een geschikte kandidaat en die in de persoon van Margot Los gevonden.' Vlijm werkt nu bij De Echoput in Hoog Soeren van Peter Klosse.

Los gaat zich inzetten voor een goede wijnbeleving voor zowel leek als ervaren proever. 'Wijnadvies op maat' zegt ze. Sinds de aanstelling van Los werkt Bolenius ook met een nieuwe wijnkaart. Gasten krijgen geen boekwerk meer in handen maar een iPad. 'We werken met de applicatie van Wijn Verlinden. Gasten reageren er heel goed op.'

Bekijk hier een video van Margot Los en de WijnPad.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.