Opbouw strandtenten Scheveningen van start

Opbouw strandtenten Scheveningen van start

In Scheveningen is deze week begonnen aan de opbouw van strandpaviljoens. Voor het eerst worden er drie strandtenten gebouwd die na het seizoen mogen blijven staan.

De permanente strandtenten die deze week worden opgebouwd worden zo opgebouwd dat ze stormbestendig zijn en bij hevig weer geen schade oplopen.

De start van de opbouw was vanwege een fikse storm nog onzeker. 'Het ging flink tekeer in de nacht en met al die hoge kranen was het dus even afwachten. Maar het is goed gekomen', aldus Heino Walbroek, voorzitter van de Vereniging voor Strandexploitanten (VvS) in De Telegraaf.

Als de bouw volgens planning verloopt, opent de bekende strandzaak Blue Lagoon donderdag de deuren. Eigenaar Peter Ludovici laat in de ochtendkrant weten ervan uit te gaan dat donderdag de eerste koffie voor strandgasten geserveerd kunnen worden.

Het weer lijkt gunstig voor de strandexploitanten. Weeronline.nl meldt dat vanaf zondag een periode aanbreekt met lenteweer waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot 15 graden, het zonnig is en er weinig wind waait.