'Piratenbeleving' in voormalig sterrestaurant

'Piratenbeleving' in voormalig sterrestaurant

In het gebouw van voormalig sterrestaurant Le Marron, komt pannenkoekenrestaurant Florijn. Deze 'piratenbeleving' komt uit de koker van de familie Musumeci, voorheen eigenaar van Le Marron en momenteel van Lime en De 10 in Malden. Florijn moet op 1 maart haar deuren openen.

Het pannenkoekenrestaurant is volgens de eigenaren een 'piratenbeleving.' 'Binnen staat een groot piratenschip met een levensgrote piraat aan het stuur',  vertelt Helmy Musumeci, moeder van de familie aan de Gelderlander. Het piratenthema komt aan de ene kant van het gebouw en is uiteraard voor de jongste bezoekers bedoeld. Aan de andere zijde van het pand komt een oud-Hollands-thema met onder meer Delfts-blauwe vormgeving. Als alles volgens plan verloopt, opent Florijn op zondag 1 maart de deuren.

Voormalige sterzaak

Florijn zit op de locatie in Malden waar tien jaar lang sterrestaurant Le Marron zat, met patron-cuisinier Ysbrandt Wermenbol aan het roer. Wermenbol startte in november 2014, ook in Malden, Lime, een laagdrempeliger restaurant.