De tweede zaak van de John en Dorien van Holst ligt in een bosrijk gebied tussen Rijen, Dongen, Oosterhout en Tilburg. 'Het is echt een prachtig pand op een schitterende locatie', aldus John. 'In het buitengebied en aan een route die veel wordt gebruikt door fietsers en automobilisten.'
Groot terras
Het ondernemerspaar is eigenaar van het pand (zo'n 500 à 600 vierkante meter) en de exploitatie. Van Holst: 'Binnen is ruimte voor ongeveer 130 zitplaatsen en we hebben een terras waarop we zo'n 150 gasten kwijt kunnen. En zowel binnen als buiten is er een speelplaats voor kinderen.'
Pannenkoeken
Pannenkoeken gaan de hoofdrol spelen op de menukaart van Spijs & IJs, dat ook een ijssalon krijgt. 'Het uitgangspunt is 80 tot 100 varianten. Daarnaast enkele vleesgerechten voor de gasten die liever iets anders eten, tapas en borrelsnacks, en natuurlijk het biertje en een wijntje.'
Beste cafetaria van Nederland
John en Dorien van Holst werden in oktober 2012 met hun Cafetaria Eethuis Van Holst in Dongen uitgeroepen tot winnaar van de Cafetaria Top 100. Ze hadden in deze prestigieuze lijst slechts twee jaar nodig om de bovenste plek te behalen.
Meer over de nieuwe zaak van John en Dorien van Holst, die spreken van 'een kans die we niet konden laten lopen', in de editie van Snackkoerier die vrijdag 14 februari verschijnt.