Edwin van den Heijkant nieuwe executive chef Hilton Schiphol

Edwin van den Heijkant nieuwe executive chef Hilton Schiphol

Edwin van den Heijkant is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat.

Van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar zal openen. Van den Heijkant komt van Hilton The Hague, waar hij werkzaam was als executive chef sinds de opening in 2010.

Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide, zegt over de benoeming van Van den Heijkant: 'Edwin heeft met zijn creativiteit, talent en uitstekende organisatie- en managementkwaliteiten in Hilton The Hague laten zien hoe je een spraakmakend F&B-concept ontwikkelt. Zijn visie en ervaring maken hem tot de juiste persoon om het grootschalige en uitdagende nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol culinair neer te zetten en vorm te geven, samen met een team van ervaren krachten én nieuwe medewerkers waarvoor nu een wervingscampagne is gestart.'

Innovatieve restaurantformules

Edwin van den Heijkant zegt zich erop te verheugen in deze nieuwe omgeving zijn creativiteit en ervaring in te zetten. 'Het is heel inspirerend om innovatieve restaurantformules te ontwikkelen voor de wereldreiziger en de zakelijk bezoeker, met gezonde internationale gerechten en een hoofdrol voor het Aziatisch erfgoed van mijn voorganger Hadi Djajapermana, de meester uit de Indonesische keuken.'

Van den Heijkant doorliep de middelbare hotelvakschool in Wageningen (1993-1997) en leerde koken van Joop Zwiep van Restaurant Idylle* in Zweelo, waar hij na zijn eerste stage in mei 1998  terugkeerde als chef de partie. Hij werkte tussendoor bij Het Koetshuis*  in Bennekom, Hostellerie de Holtweijde in Lattrop en Restaurant Dorset in Born, om in oktober 1998 de overstap te maken naar restaurant Savelberg* in Voorburg. Hier ontwikkelde hij zich van chef de partie tot chef-kok, een functie die hij van 2004 tot en met 2009 vervulde, voordat hij executive chef werd van Hilton The Hague in januari 2010.

Bekijk hier foto's van Hilton Schiphol in aanbouw en hieronder een video-interview met Milan Arandelovic, waarin hij ook ingaat op de f&b concepten in het nieuwe hotel.