Top 100-cafetaria's lanceren eigen kroket

Top 100-cafetaria's lanceren eigen kroket

Een samenwerking van een aantal Brabantse topcafetaria's heeft geleid tot de introductie van Brabants Beste. Een rundvleeskroket van 80 gram, die inmiddels door vier top bedrijven uit de Cafetaria Top 100 als standaardkroket in het assortiment is opgenomen.

Brabants Beste is ongeveer anderhalf jaar geleden geboren door een brainstorm van vier ondernemers die met hun bedrijven zijn opgenomen in de Cafetaria Top 100, maar de kroket (vooralsnog) echter niet allemaal hebben opgenomen in hun assortiment.

Cafetaria Top 100

Die vier topondernemers zijn Edwin van Es van Bon Appetit in Rijsbergen (nr. 2), Stefan van Oss van De KomEet in Schijndel (nr. 6), Léon Leijtens van De Vergulden Érpel in Waalwijk (winnaar in oktober 2010) en John van Holst van Eethuis van Holst in Dongen (winnaar in oktober 2012).

Rundvleeskroket

'We zochten naar een goede standaard rundvleeskroket', aldus Van Es, die in de Snackkoerier-editie van zaterdag 5 april uitgebreid aan het woord komt over dit initiatief.

Daarin ook de namen van de bedrijven die de Brabants Beste-kroket aanbieden, en de fabrikant.