Steven van den Berg nieuwe brouwmeester Gulpener

Steven van den Berg nieuwe brouwmeester Gulpener

Steven van den Berg is per 1 november a.s. de nieuwe Brouwmeester van bierbrouwer Gulpener. De geboren Gelderlander werkte voorheen onder meer als docent Biochemische- en Brouwerijtechnologie aan de Hogeschool Gent, als directielid bij brouwerij Christoffel en kwaliteitsmanager bij Jopen Brouwerij.

Steven van den Berg (45 jaar) is opgegroeid in Gelderland. Tijdens zijn studie Scheikunde aan de KU Nijmegen (nu Radboud Universiteit)  is hij zelf begonnen met bier brouwen. Dit nam zoveel van zijn tijd in beslag dat hij zijn studie in Nederland heeft stopgezet en verruild heeft voor een opleiding tot Ingenieur Brouwerij  en  Gistingsbedrijven aan de Hogeschool Gent in België. In de jaren die daarop volgden ging Steven aan de slag bij Palm Brouwerij als projectingenieur kwaliteit. Daarna als  docent Biochemische-  en Brouwerijtechnologie aan de Hogeschool Gent.  Vervolgens heeft Steven als directielid gewerkt bij brouwerij Christoffel  en is hij kwaliteitsmanager bij Jopen Brouwerij geweest.

Opvolging Den Hartog

Met het aantrekken van Van den Berg heeft Gulpener na 7 maanden een opvolger gevonden voor de in maart vertrokken brouwmeester Jan Willem den Hartog. Die besloot na bijna negen jaar Zuid- voor Noord-Limburg in te ruilen en stapte over naar de Lindeboom Brouwerij in Neer.