Renovatie American hotel voltooid

Renovatie American hotel voltooid

Het Amsterdamse Hampshire American Hotel heeft in minder dan drie maanden een forse renovatie afgerond waarbij 73 kamers zijn aangepakt.

In fases van 12 kamers per keer is naar ontwerp van de Nederlandse architect Feran Thomassen het Amsterdamse American hotel gerenoveerd en gemoderniseerd, zonder daarbij afbreuk te doen aan de Art Nouveau uitstraling waar het pand zo om bekend staat.

‘De ontwikkeling van het interieur en de praktische uitvoering van de stijl zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd om zo de sfeer van het hotel in alle facetten door te kunnen voeren’, zegt general manager Rodolf Weytingh over het project.

Duurzaam

‘Er is zoveel mogelijk gekozen voor duurzame oplossingen zoals ledlampen, maar ook tapijttegels in plaats van grote stroken tapijt. De oude inboedel uit de kamers heeft een tweede leven gekregen in Afrika.’

De gerenoveerde kamers zijn voorzien van nieuwe inventaris zoals bed-ombouw en stoffering, waarbij er is besloten om niet uitsluitend de Jugendstil (Art Nouveau) uitstraling van het hotel als uitgangspunt te nemen.

Eigentijds design

Alle kamers zijn met de renovatie voorzien van een eigentijds design met een knipoog naar de fraaie glas-in-lood ramen in het centrale trappenhuis.

Eyecatcher in de kamer is de grote bed-ombouw waar de leg- en hangkasten in zijn verwerkt. Hierdoor heeft elke kamer meer ruimte.

Extra topper

Naast interieuraanpassingen zijn ook aanpassingen gedaan voor het gastcomfort. Zo hebben de boxspringbedden bovenop het matras een extra topper gekregen voor maximaal slaapcomfort.

Faciliteiten als airconditioning, wi-fi en het kussenmenu waren al vanzelfsprekend, met de renovatie zijn daar extra stopcontacten bij de nachtkastjes aan toegevoegd en een safe waar de laptop in past.

Twin-kamers

Ook zijn meerdere twin-kamers gerealiseerd om te voldoen aan de wensen van Aziatische en zakelijke gasten.

Het hotel, een rijksmonument, heeft in totaal 175 kamers, Bar Americain, Café Americain, vier multifunctionele vergaderruimtes en een geluidsstudio voor muzikanten en artiesten.

Hampshire heeft 62 hotels in Nederland en staat met een omzet van 185 miljoen euro op plek 8 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.