Bierfabriek is verhuisd en gaat uitbreiden

Bierfabriek is verhuisd en gaat uitbreiden
Bierfabriek

Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand, dat van voormalig Brasserie Harkema.

Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig Brasserie Harkema aan de Nes 67. Zaterdag 8 oktober jl. opende Bierfabriek Amsterdam de deuren van de nieuwe locatie en ontving ze haar eerste gasten voor huisgebrouwen bier en smakelijke Franse biologische boerderijkippetjes.

Bierfabriek werd voor het eerst gelanceerd in 2011 in Amsterdam. Een trendsettend horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant. Middenin het restaurant worden de bieren ROSSO (een robijnrode ale) en NERO (een donkere porter) ambachtelijk gebrouwen. Ook wordt er speciaal voor Bierfabriek een ongefilterde pilsener gebrouwen: de Puur. De bieren worden exclusief geserveerd in het restaurant. De trots van het eenvoudige maar met zorg samengestelde menu is het Franse biologische boerderijkippetje. 24 uur lang wordt het kippetje gemarineerd in olijfolie en verse kruiden, alvorens gegrild te worden boven de houtskool BBQ. Naast deze specialiteit worden er ook andere bourgondische voor- en hoofdgerechten geserveerd. Alles bereid met pure producten. Doppinda’s worden standaard bij de biertjes geserveerd.

Uitbreiding capaciteit noodzakelijk

Andrea Possa, mede-eigenaar van Bierfabriek, over de nieuwe locatie: 'Het nieuwe pand aan Nes 67 biedt dankzij haar grote oppervlakte de mogelijkheid het concept van Bierfabriek uit te breiden. Er zijn meer zitplekken dan voorheen, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van de huisgebrouwen bieren en Franse boerderijkippetjes. De ‘oude’ brouwerij is vervangen door een grotere brouwerij met meer brouwcapaciteit. Dit betekent dat er naast de Rosso en Nero nu ook een seizoensbier gebrouwen gaat worden.'

Stoer industrieel interieur

Brasserie Harkema zette dertien jaar geleden een nieuwe standaard voor de Amsterdamse horeca met goed eten en drinken voor een goede prijs in een stijlvolle omgeving. Deze traditie zet Bierfabriek Amsterdam voort in een nieuw, stoer industrieel interieur, ontworpen door architect Orio Tonini in samenwerking met We can work it hout.

Naast de twee huidige locaties in Amsterdam en Delft werken de eigenaren van Bierfabriek aan twee nieuwe locaties. Dit jaar opent de derde locatie. De vierde vestiging van Bierfabriek staat op de planning voor 2017.