Michelin en Chaud Devant lanceren speciale schoen voor chefs

Michelin en Chaud Devant lanceren speciale schoen voor chefs

Op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam nam sterchef Joris Bijdendijk van restaurant Rijks maandag de eerste designerschoen met een Michelin-zool in ontvangst.

Deze professionele werkschoenen zijn ontwikkeld door kokskledingbedrijf Chaud Devant in samenwerking met het Franse bandenbedrijf Michelin. Meer dan een jaar is er intensief gewerkt aan het schoeisel.

Het resultaat is een serie schoenen met een uitstekende flexibiliteit en een ingenieus antislip-design, dat snelle bewegingen in meerdere richtingen ondersteunt, zonder zijn grip te verliezen, aldus de ontwikkelaars. 'Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving voor de chefs en lichtere, comfortabelere schoenen.'

Speciaal voor chefs

De GT1pro Magister is de eerste serie schoenen die Chaud Devant speciaal voor chefs heeft ontwikkeld. De schoen is ontworpen door designer Rucky Zambrano, gemaakt van waterproof leer en is binnenkort leverbaar in een hoge en lage variant. De schoen heeft geen veters, waardoor je hem snel aan kunt trekken. Ook is er zo min mogelijk gestikt en genaaid, zodat hij gemakkelijk te reinigen is. De schoen is lichtgewicht, biedt een uitstekende ondersteuning en heeft een aluminium veiligheidsneus. De voering houdt bacteriën en vocht buiten. De speciale binnenzool zorgt voor extra schokdemping en comfort. De innovatieve buitenzool met antislip-design werd samen met Michelin Technical Soles ontwikkeld.

Inspiratie Michelin-banden

De zool is geïnspireerd op twee Michelin-banden: de Pilot Sport 3 en de StarGrip. De spanning en druk van onverharde wegen en de gladheid van natte wegen zijn de basis van de antislipfunctie in deze nieuwe zool. De ontwerpers van de Michelin Technical Soles hebben een specifiek soort rubber samengesteld, dat extreem slipbestendig, slijtagebestendig en waterafstotend is. 'Daarnaast heeft het design twee verschillende werkgebieden. In het grote oppervlak van de zool zijn talloze kleine noppen te zien, die zorgen voor direct grondcontact op gladde terreinen. Vanaf de middenvoet zijn brede, zijdelingse groeven geplaatst. Zij zorgen er niet alleen voor dat vloeistoffen snel worden afgevoerd, maar bieden ook een optimale flexibiliteit en comfort. De massieve delen van de zool zorgen voor extra grip op de grond en stabiliteit. Tot slot verbetert het ondiepe StarGrip-patroon op de hiel de schuringsweerstand.'

Over Chaud Devant

Chaud Devant is opgericht in 1996 door Bianca van der Lee en ontwikkelt collecties voor de moderne chef, keukenbrigade en bedienend personeel.