Kees Hensen, Mike Vrijdag en Marlon Natrop openen Lev in Doetinchem

Kees Hensen, Mike Vrijdag en Marlon Natrop openen Lev in Doetinchem
Mike Vrijdag

Mike Vrijdag, chef-kok van het met één Michelinster bekroonde Strandlodge in Winterswijk, Kees Hensen van de Horeca Inspiratie Maatschappij en Marlon Natrop, restaurantmanager van Villa Ruimzicht, openen samen Foodbar Lev in Doetinchem.

Lev, naast foodbar ook een horecalocatie voor een goed glas wijn of een speciaalbiertje, opent in mei in Doetinchem in het pand waar voorheen restaurant Mangia zat in de Waterstraat. Overdag kunnen gasten bij Lev terecht voor koffie, patisserie en lunch. ’s Avonds voor food, beer & wine.

In de grote open keuken worden de signature dishes van Mike Vrijdag bereid. ‘Op het plein naast Lev gaan we de meest sfeervolle binnentuin van Doetinchem creëren waar het ontspannen loungen is.’ Marlon Natrop het gezicht van de FoodBar.

‘De komende maand gaan we verbouwen zodat de binnenstad van Doetinchem binnenkort weer een toppertje rijker is,’ laat Kees Hensen op Facebook weten.

Lev staat volgens de drie ondernemers voor liefde voor gerechten, streekproducten, speciaal biertjes, wijnen en oprechte gastvrijheid. ‘We beloven meer durf, maar minder ingrediënten. Creatief, zonder franjes, gewaagd en barstens vol van smaak. Kleinere gerechten, een stoer interieur en een eigen benadering. Met sterrenchef Mike Vrijdag als smaakbewaker.

Het plan is om de winkel naast Lev om te toveren tot de Heerlijckheid Achterhoek Foodstore. Mooie producten uit de streek, gezonde maaltijden, groente, vis, vlees, aardappels, wijn, noten, zuivel.

Kees Hensen

Villa Ruimzicht van Kees Hensen
Villa Ruimzicht van Kees Hensen

Kees Hensen, van de Horeca Inspiratie Maatschappij, kocht in 2006 samen met voormalig zakenpartner Dennis Kaal het pand van Villa Ruimzicht in Doetinchem. Het jaar daarop werd de verbouwing van het voor

malige internaat voltooid. Het horecabedrijf heeft 42 kamers, twee restaurants, vergaderruimtes, een kookstudio en een terras. Hensen is met zijn HIM ook eigenaar van het pand van De Strandlodge in Winterswijk waar chef Mike Vrijdag de scepter zwaait. Onder Him valt daarnaast ook nog golfbaan ’t Zelle in Hengelo.

Sinds 1 april 2017 is Bjorn Massop, voormalig chef van hotel-restaurant De Echoput actief in de keuken van Villa Ruimzicht. De voormalige chef-kok van Villa Ruimzicht Arthur Ross is een nieuwe uitdaging aangegaan. Met zijn gezin runt hij een restaurant in het Oostenrijkse skigebied Niederau.