Arjan Smit stopt met Restaurant De Pronckheer

Arjan Smit stopt met Restaurant De Pronckheer
Arjan Smit, hier met spreeuwen.

Chef Arjan Smit stopt na bijna 25 jaar met Restaurant De Pronckheer in Cothen. Arjan Smit en zijn partner Inge Stolk gaan zich vanaf februari 2018 volledig richten op hun Distilleerderij de Pronckheer.

De Pronckheer verwierf landelijke bekendheid door het serveren van ‘incourante dieren’ zoals spreeuw, muskusrat en zwanen.

Arjan Smit: ‘We verleggen begin 2018 onze koers. Vanaf februari gaan we ons volledig richten op de distilleerderij en sluiten we ons a la carte restaurant. Maar de komende maanden laten we onze gasten genieten van de klassiekers van de afgelopen 25 jaar. Met deze sweet memories gaan we met onze gasten terug in de tijd.’

Distilleerderij De Pronckheer

‘In de afgelopen tien jaren kreeg de distilleerderij van Arjan en Inge een steeds belangrijkere plaats binnen het bedrijf. Het begon met de ontwikkeling van levenswaters van overtollig fruit uit de Kromme rijnstreek; we wilden dat fruit een goede bestemming geven. Al snel volgde de herintroductie van het Utrechtse jenevermerk Staffhorst. We brachten in samenwerking met Bastiaan Staffhorst de smaken van vroeger weer tot leven op basis van het proeven van een oude fles uit 1972.’

In 2016 introduceerde Distilleerderij de Pronckheer een assortiment Kopstootjes gemaakt van speciaalbieren van microbrouwerijen uit Nederland en België.  De distilleerderij produceert op dit moment al voor ongeveer 20 microbrouwerijen een uniek bijpassend distillaat.

De distillaten van Kopstootje jenever zijn gemaakt van speciaalbier en worden gedronken bij het zelfde speciaalbier. Hierdoor sluiten volgens De Pronckheer smaak en karakter naadloos op elkaar aan.

Eind 2016 zag een hoge kwaliteit gin het levenslicht, onder de merknaam Goodsack. Goodsack gin is inmiddels te koop in ruim 30 slijterijen, restaurants en cocktailbars in Nederland.

>> Meer lezen over De Pronckheer op MissetHoreca.nl