Folie Culinaire: Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie

Folie Culinaire: Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij delen hun kennis tijdens de vijfde editie van Folie Culinaire, die van 9 tot en met 11 oktober 2017 in Maastricht wordt gehouden.

Drie dagen lang staat Folie Culinaire in het teken van inspirerende kookdemonstraties en masterclasses door (inter)nationale topchefs, kookwedstrijden en exclusieve producten in de gastronomie. Eventmanager Erik Stroink: 'We kunnen met recht spreken van culinaire gekte op hoog niveau. Eerder maakten we al aansprekende namen als Leonor Espinosa, Alexandre Dionisio, Jarno Eggen en Cécile Farkas Moritel bekend. Inmiddels kunnen we chefs André Stahl, Mikael Svensson en Roger Rassin aan deze line-up toevoegen. De komende tijd maken we nog meer chefs bekend. Tijdens de masterclasses delen de chefs hun kennis en kunnen de bezoekers proeven van hun creaties. De masterclasses zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Folie Culinaire en hoeven vooraf niet gereserveerd te worden', aldus Stroink.

Mikael Svensson, restaurant Kontrast* Oslo

Mikael Sevensson heeft een keuken die biologische en organische producten de hoofdrol laat spelen in eigentijdse gerechten met een moderne presentatie. Hij heeft bij diverse Europese sterrenchefs gewerkt - waaronder bij Quique Dacosta en Martin Berasategui - voor hij in Oslo restaurant Kontrast startte. Zijn op de Nordic Cuisine gebaseerde keuken werd in 2016 met een Michelinster gewaardeerd.

Roger Rassin, restaurant La Rive Amsterdam

De executive chef van het InterContinental Amstelhotel in Amsterdam Roger Rassin behoort tot de top van Nederland. Hij zette restaurant Cordial in Oss op de kaart door er een ster te koken. Rassin brengt gasten in vervoering met zijn verfijnde stijl en de vele technieken die samensmelten tot creatieve gerechten. Rassin geeft zijn team de ruimte om aan kookwedstrijden mee te doen en dat resulteerde in het winnen van de prestigieuze Gouden Koksmuts eerder dit jaar.

André Stahl, restaurant Essenz Leogang

De Duitse Meesterkok André Stahl kookte bij sterrenchefs als Jöhris Talvo, Heston Blumenthal en Heinz Winkler voor hij in 2016 in het Oostenrijkse hotel Puradies in Leogang neerstreek. Stahl combineert Oostenrijkse gastronomie met lichte Oosterse invloeden en maakt daarbij gebruik van exclusieve ingrediënten. Een spannende combinatie, die hij graag aan de bezoekers van Folie Culinaire laat zien en proeven.

Culinair spektakel

Erik Stroink: 'Naast de masterclasses zijn er kookdemonstraties van Nederlandse chefs. Bezoekers kunnen volop meeproeven. Er zijn leveranciers van hoogwaardige food- en non-food-producten en op de Farmers Market kan kennisgemaakt worden met verrassende kleinschalige producenten. Bezoekers kunnen genieten van wijn-spijsproeverijen. Dit jaar zijn er ook kookwedstrijden zoals de Grand Prix Du Caviar en het Glazen Kalf. Elke avond is er een programma vol culinaire- en netwerkmogelijkheden in Maastricht.

Folie Culinaire vindt plaats van 9 t/m 11 oktober 2017 in MECC Maastricht.