Spotcap: Aanvullend werkkapitaal voor horecaondernemers

Spotcap: Aanvullend werkkapitaal voor horecaondernemers

Heb je net het zomerseizoen overleefd, komen de feestdagen eraan... Je hebt een nieuw menu nodig, extra voorraden en wellicht zelfs een tweede kok. Er zijn talloze manieren om te investeren in jouw onderneming, want als horecaondernemer streef je immers te allen tijde naar tevreden gasten!

Sponsored content door Spotcap

Deze voorbeelden zijn voor elke horecaondernemer herkenbaar, maar vereisen natuurlijk wel passende financiering. De financiële situatie van horecaondernemers kan doorgaans onstabiel zijn door de seizoensgebonden inkomsten. Een kortlopend krediet ter aanvulling van het werkkapitaal kan hierdoor met name voor horecaondernemers een uitkomst bieden.

Banken kunnen echter enigszins terughoudend zijn in het verstrekken van krediet aan het MKB. Daarbij kan het aanvraagproces lang duren. Hierdoor is een gat ontstaan in het financieren van het MKB, wat heeft geleid tot de opkomst van alternatieve financiers.

Alternatieve financiering

Alternatieve financiering betreft financiering via niet-bancaire partijen. Deze partijen worden ook wel alternatieve kredietverstrekkers genoemd. Zij kunnen vaak sneller en flexibeler krediet verstrekken door middel van technologie, waardoor de tussenkomt van fysieke afspraken niet meer nodig is. Alternatieve financiers spelen in op de behoeftes van ondernemers voor flexibel krediet. Denk bijvoorbeeld aan het overbruggen van een liquiditeitstekort, het voorfinancieren van projecten of het uitbetalen van debiteuren. Voorbeelden van alternatieve financieringen zijn bijvoorbeeld factoring, crowdfunding en online kredietverlening.

Spotcap

Spotcap is zo’n alternatieve financier. We zijn een online financieringspartner voor het MKB en helpen ondernemers hun business te laten groeien met flexibel zakelijk krediet. Als online kredietverstrekker maken wij werkkapitaal op eenvoudige wijze toegankelijk voor ondernemers.

Ons aanvraagproces verloopt geheel online en binnen een werkdag heb jij antwoord. Bij goedkeuring van de aanvraag kan het krediet ook direct worden opgenomen. De flexibiliteit en snelheid van ons product is goed inzetbaar bij seizoensfluctuaties, iets waar horecaondernemers regelmatig mee te maken hebben Bijvoorbeeld om een tijdelijke liquiditeitskrapte te dekken, om extra voorraden voor het nieuwe seizoen aan te schaffen of extra personeel aan te nemen. Door slimme technologie en een team van experts kunnen we onze kredietanalyse baseren op de huidige situatie van een bedrijf in plaats van uitsluitend naar historische prestaties te kijken.

Spotcap: voordelen bij kortlopend krediet

Kortom: een kortlopend krediet bij een online financieringspartner zoals Spotcap kan veel voordelen hebben! Op eenvoudige en snelle wijze levert het je extra werkkapitaal op, op de momenten dat jij het nodig hebt. Daarnaast bespaart het korte online aanvraagproces en de snelle beoordeling je veel tijd en moeite. Zo kun jij je concentreren op het allerbelangrijkste: jouw business!