Peter Gast van 't Schulten Hues* wordt culinair adviseur Café Americain

Peter Gast van 't Schulten Hues* wordt culinair adviseur Café Americain

Cafe Americain in Amsterdam heropent half december de deuren. Het keukenteam staat vanaf dan onder leiding van culinair adviseur Peter Gast van sterrestaurant 't Schulten Hues in Zutphen.

De dagelijkse operatie in de keuken blijft in handen van Erik van Egmond. Peter Gast blijft voor onbepaalde tijd betrokken bij Cafe Americain. In 't Schulten Hues blijft hij net zo actief als voorheen. Café Americain sluit op 6 november haar deuren voor een complete renovatie en verbouwing. Half december heropent het restaurant als moderne brasserie.

Peter Gast

Peter Gast

Peter Gast gaat als signature chef voor het diner in Café Americain een frisse twist geven aan geliefde gerechten als een gastronomische bouillabaisse, vitello tonato, Franse uiensoep, garnalencocktail en de nieuwe signature tartaar. Ook worden drie verschillende trolleys geïntroduceerd: een tartaar, patisserie- en desserttrolley.

'Mokums hart'

Het all day menu van moderne klassiekers krijgt een Mokums hart. Amsterdamse producten worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten.

Transformatie

De bar wordt het nieuwe middelpunt. Het huidige Art Nouveau decor blijft behouden, maar transformeert tot een modern zusje van de stijl. 'Minimalisme en luxe werken samen in een mix van rijke materialen en strakke lijnen. Wie goed kijkt, herkent onder andere de originele Tiffany-lampen en glas-in-loodramen van het huidige Café Americain.'