Nova College start nieuwe opleidingen fastservice

Nova College start nieuwe opleidingen fastservice

Het Nova College gaat het aanbod mbo-opleidingen Horeca en Facility uitbreiden met drie nieuwe opleidingen in fastservice. Dit gebeurt in Hoofddorp, waar de vraag naar goed personeel groot is.

De drie nieuwe opleidingen Fastservice op de vestiging aan de Paxlaanin Hoofddorp zijn: Manager/bedrijfsleider fastservice (niveau 4, bol en bbl), 1e Medewerker fastservice (niveau 3, bol en bbl) en Medewerker fastservice (niveau 2, bol en bbl). Studenten kunnen een van deze opleidingen volgen om te werken in een fastservicebedrijf zoals een koffiebar, strandpaviljoen, healthfoodbar, vestiging van een foodketen of een bezorgdienst.

Het Nova College zegt deze opleidingen te starten vanwege het uitstekende arbeidsmarktperspectief. In de omgeving van Hoofddorp en Luchthaven Schiphol is namelijk een grote vraag naar gekwalificeerd personeel in de bediening en productie van snelle snacks, zowel in fastfood als in de snel opkomende markt van healthfood en superfood.

Uitstekende kans op werk

Vooral het aantal mbo-opleidingen op niveau 2 dat voldoende werkgelegenheid biedt, is beperkt. De opleiding Medewerker fastservice is een niveau 2-opleiding die volgens het Nova College uitstekende kans op werk biedt.

Opleidingsmanager Hans Bronsveld legt uit: “Gediplomeerden kunnen bijvoorbeeld aan de slag als barista of achter de counter van een buffet restaurant. Bovendien kan de student Medewerker fastservice zijn ‘marktwaarde’ aanzienlijk vergroten door tijdens de opleiding ook onderdelen te volgen van de opleidingen Logistiek. Fastservicebedrijven geven aan dat er behoefte is aan medewerkers met kennis van bijvoorbeeld magazijnbeheer.”

Voorproefje

Vmbo-leerlingen die belangstelling hebben voor een opleiding Fastservice kunnen zich in overleg met hun schooldecaan aanmelden voor een oriëntatietraject Horeca en Facility. Tijdens het Open huis op 27 november, van 18.00 tot 21.00 uur, krijgen bezoekers in Hoofddorp letterlijk een voorproefje van de nieuwe opleidingen Fastservice.