Herman den Blijker verkoopt restaurant Las Palmas

Herman den Blijker verkoopt restaurant Las Palmas
Herman den Blijker heeft restaurant Las Palmas verkocht aan Eveline Wu. Foto: Las Palmas

Herman den Blijker heeft zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam per 1 april verkocht aan ondernemer en chef-kok Eveline Wu uit Eindhoven. De naam van het restaurant blijft hetzelfde. Den Blijker krijgt als adviseur een andere rol binnen Las Palmas.

Eveline Wu is sinds 1 april de nieuwe eigenaar van het Rotterdamse restaurant Las Palmas. Wu heeft meerdere restaurants in Eindhoven en gaat in Las Palmas verschillende buitenlandse keukens aan het assortiment toevoegen, meldt het AD.

‘Wat ik wil is nog meer kwaliteit naar Las Palmas brengen, het een meer internationaal karakter geven. Tapas vooraf, Vietnamese loempa’s, sushi of een sateetje en daarna begin je pas aan een stuk vlees of vis’, zegt Wu tegen het dagblad. Het dessert krijgt extra aandacht, want dat is naar eigen zeggen één van de specialiteiten van de Eindhovense chef-kok.

Naam blijft Las Palmas

Het restaurant blijft Las Palmas heten en Den Blijker blijft als adviseur verbonden aan de zaak: 'Mijn uitgebreide team en ik blijven betrokken bij de zaak. Wij zullen ervoor zorgen dat de Franse keuken perfect op de Aziatische keuken zal aansluiten met de kwaliteit die zowel Eveline als ik onderschrijven', schrijft Den Blijker op de website van Las Palmas.

'Ik had al een poosje het gevoel dat Las Palmas toe was aan verandering. Na tien jaar deze mooie zaak te hebben gedraaid, is het tijd voor een nieuwe impuls. Voor Las Palmas en voor mijzelf. Tijdens onze ontmoeting gaf Eveline aan dat zij graag een restaurant in Rotterdam wilde openen. Daar ging ik over nadenken. Want een combinatie van haar Aziatische kooktechnieken en smaken en de Franse aanpak van het team van Las Palmas zou tot bijzondere combinaties kunnen leiden.'

Etnisch zakenvrouw van het jaar

Eveline Wu werd eind 2017 nog uitgeroepen tot etnisch zakenvrouw van het jaar. Bij de uitreiking zei ze al dat ze meer restaurants wilde openen en een rolmodel wil zijn voor vrouwen die net als zij geen opleiding hebben afgemaakt. Wu runt onder meer Kreeftenbar, Soho, Mood en Wynwood in Eindhoven.

Eveline Wu verhuisde op 15-jarige leeftijd vanuit een dorpje op het Chinese platteland naar Eindhoven. Haar vader kwam in de horeca terecht als chef-kok. Vier jaar na haar komst in Nederland opende Wu een wokrestaurant in Eindhoven.