Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie
Rick Stehr wint Jeunes Chefs Competitie Chaîne des Rôtisseurs

Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie.

De Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs organiseerde voor de tweede keer de Jeunes Chefs Rôtisseurswedstrijd. De wedstrijd werd gehouden bij Leerhotel het Klooster te Amersfoort. Deelname aan deze wedstrijd stond open voor jonge sous-chefs onder de 27 jaar die werkzaam zijn in de keuken van een restaurant die aangesloten is bij de Chaîne des Rôtisseurs. Namens Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven was Sous-Chef Rick Stehr de afgevaardigde.

Concurrentie

De concurrentie was sterk te noemen met meerdere afvaardigingen van sterrenzaken zoals Heeren van Harinxma van Bilderberg Landgoed Lauswold uit Beetsterzwaag, Landhuishotel de Bloemenbeek uit de Lutte en Restaurant De Nederlanden uit Vreeland. Het niveau was hoog en de vakjury had de moeilijke taak om uit de kleine verschillen een winnaar bekend te maken, vertelt Michel Oude Booijink die vorig jaar de titel mee naar huis wist te nemen. Oude Booijink, zelf sous-chef van Landhuishotel de Bloemenbeek in de Lutte, fungeerde dit jaar als coach en sparringspartner voor alle deelnemers. Ondanks dat ook een deelnemer van zijn eigen keukenbrigade deelnam aan de wedstrijd, was hij onpartijdig en beschikbaar en actief voor iedere deelnemer.

Black box

Jeunes Chefs Competitie Chaîne des RôtisseursDe deelnemers kregen de taak om vanuit een zogeheten ‘black box’ een driegangen diner samen te stellen. Deelnemers weten dus niet vooraf met wat voor producten ze moeten werken. Ze moeten dus zonder receptuur, op basis van kennis, ervaring en creativiteit zelf een 3-gangen diner presenteren aan de jury. Tijdens het feestelijke diner tot besluit van de wedstrijd werd de winnaar bekendgemaakt. De derde plaats ging naar Ralph Benneker, werkzaam bij Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Tweede werd Wouter Braam, werkzaam bij Restaurant de Heeren van Harinxma van Bilderberg Landgoed Lauswolt.

Eerste plaats

De winst was voor Rick Stehr souschef in de keuken van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, waar hij werkt daar onder leiding van Chef de Cuisine Daniël Nijkamp. 'Ik wist dat Rick zeker een goede kans zou maken. We hebben namelijk een paar keer geoefend in de keuken, maar toen ik te horen kreeg dat hij ook nog gewonnen had was ik echt super trots', vertelt Daniël. Ook Alco & Evelyn van Berkel, eigenaren van Carelshaven die bij de prijsuitreiking aanwezig waren, straalde van blijdschap. De wisseltrofee blijft dus in Twente en verhuist van De Lutte naar Delden.

Naar Taiwan

Jeunes Chefs Competitie Chaîne des Rôtisseurs
Rick Stehr

Rick Stehr zal worden uitgezonden naar de internationale competitie van de Chaîne des Rôtisseurs, die op 7 september 2018 in Taiwan zal plaatsvinden. Hij zal zich daar meten met de landelijke winnaars van de wedstrijden die de Chaîne des Rôtisseurs wereldwijd heeft gehouden.
De Nederlandse winnaar van vorig jaar, Michel Oude Booijink, behaalde bij de vorige editie de tweede plaats in de internationale competitie. 'De lat ligt dus hoog voor mij', zegt Rick. Deze titel heb ik alvast te pakken en dat is al een hele mooie ervaring. Ook mag ik als voorbereiding stages gaan lopen bij drie verschillende sterrenzaken, één in Londen en twee in Nederland dat lijkt mij ook geweldig en dan daarna ook nog naar Taiwan om daar Nederland te gaan mogen vertegenwoordigen. Hoe gaaf is dat?'