Leroy Brown Brewery: eigen bierbrouwerij voor Arnhem

Leroy Brown Brewery: eigen bierbrouwerij voor Arnhem

Met de komst van de Leroy Brown Brewery, krijgt Arnhem dan eindelijk zijn eigen bierbrouwerij. 19 augustus opent de brouwerij aan de Nieuwe Rijnhaven in de Gelderse hoofdstad. Het is het zoveelste bierinitiatief in de Gelderse hoofdstad in korte tijd.

Met een feestelijke opening op zondag 19 augustus, wordt de Leroy Brown Brewery officieel ingewijd in Arnhem. De Gelderse hoofdstad heeft daarmee zijn eerste, onafhankelijke bierbrouwerij. Bier wordt er al gebrouwen, onder meer in het Openluchtmuseum en ook is er nog huurbrouwer Het Roze Varken, maar een eigen brouwerij was er tot nu toe nog niet. De naam van de brouwerij is geïnspireerd door het nummer 'Bad, bad Leroy Brown' van Jim Croce uit 1973. Dat gaat over 'de gevaarlijkste kerel van de stad Chicago'.

Zelf brouwen in bierbrouwerij

Vanaf april is er gewerkt in het brouwerijpand aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Een kantoorruimte is geheel omgebouwd tot brouwzaal en een zelf ontworpen en gefabriceerde brouwinstallatie van 300 liter werd geplaatst. De eerste bieren zijn gebrouwen en zullen op 19 augustus gereed zijn om gepresenteerd te worden.

Er worden bieren onder eigen naam verkocht, daarnaast kunnen consumenten in de brouwerij, onder begeleiding van de brouwer, leren een eigen craftbier te ontwikkelen en te brouwen. Via een workshop, voor twee tot zes personen, gaan ze aan de slag met het eigen bier in de brouwinstallatie.

Bierstad Arnhem

Met de komst van een eigen brouwerij, ontwikkelt Arnhem zich steeds verder als 'bierstad'. Naast gekende 'biercafés' als onder meer 't Taphuys, Caspar, 't Moortgat, Nescio en Barley's Biergarten, vinden er ook steeds meer bierfestivals plaats aan de oevers van de Rijn. Zoals recentelijk Tapt en Mout. De Deventerse bierbrouwer Davo kondigde onlangs aan eind 2018 een proeflokaal te openen in de Gelderse hoofdstad.