nieuws

Davo Bieren opent proeflokaal in Arnhem

Café 1316

De Deventerse brouwerij Davo opent eind 2018 een proeflokaal Davo Bieren aan de Rijnkade in Arnhem. Binnen vier dagen is het benodigde bedrag via crowdfunding binnengehaald.

Davo Bieren opent proeflokaal in Arnhem

Davo Bieren opende in 2016 een brouwerij en proeflokaal in Deventer, 401 investeerders investeerden in de brouwerij.
Nu zetten zij de volgende stap, buiten Deventer. Voor een tweede locatie viel hun oog op Arnhem, volgens de ondernemers ‘de grote broer’ van Deventer. ‘We zochten een stad aan de rivier, deze heeft iets levendigs, frivools en bourgondisch, dat past bij ons’, aldus Jos Schmitz. Via crowdfunding werd 100 procent van het doelbedrag binnen vier dagen opgehaald.

Davo Bieren én Arnhemse bieren

De nieuwe zaak komt aan de Rijnkade in Arnhem. Op de hoek van de Nieuwstraat gaat Davo een bar met groot terras  openen. Een plek waar ze hun eigen bieren en onder andere Arnhemse bieren gaan schenken. Arnhemse brouwers krijgen in de nieuwe bar de kans om hun eigen bier aan de man te brengen.

Lees ook:

Lees ook:

De gemeente Arnhem werkt al een aantal jaren hard om van de Rijnkade het visitekaartje van Arnhem te maken. Er wordt toegewerkt naar een voetgangersgebied. Steeds meer nieuwe initiatieven vestigen zich daar. Davo zegt ‘een hotspot te willen worden voor bierliefhebbend Arnhem’.