Eindhoven krijgt viersterren Holiday Inn hotel bij vliegveld

Eindhoven krijgt viersterren Holiday Inn hotel bij vliegveld

Over één jaar kunnen bezoekers op businesspark Flight Forum in Eindhoven terecht in een nieuw Holiday Inn Eindhoven Airport Hotel. Het hotel krijgt 180 kamers op twaalf verdiepingen en de bouw is recent officieel gestart. De exploitatie is in Duitse handen.

Het nieuwe Holiday Inn hotel Eindhoven op het businesspark Flight Forum wordt het tweede Holiday Inn in Eindhoven en het derde hotel in de omgeving van het vliegveld. Het hotel richt zich met name op zakelijke gasten, maar door het toenemende aantal vluchten naar bestemmingen binnen en buiten Europa, is het ook voor toeristen een aantrekkelijke locatie.

Naast een restaurant en bar krijgt het hotel vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte

Het hotel in Eindhoven is een initiatief van de Duitse hoteloperator GS Star die deze locatie heeft gekozen voor het exploiteren van hun nieuwe Holiday Inn Hotel. Ontwikkelaar Onis Vastgoed uit Zwolle en aannemer BanBouw uit Nuenen zijn gestart met de bouw van het 180 kamers tellende viersterrenhotel waarvoor wethouder economische zaken Stijn Steenbakkers op 28 september 2018 de officiële starthandeling verrichtte.

GS Star Hotels

Voor GS Star is dit het eerste hotel in Nederland. Zij exploiteren internationaal meerdere merken via franchiseovereenkomsten, zoals het Hampton by Hilton in Berlijn en het Mercure Stuttgart.

Inmiddels heeft het bedrijf tien hotels in Duitsland, drie in aanbouw en drie in planning. Het Holiday Inn Hotel Eindhoven wordt gehuurd voor een periode van 25 jaar. ‘Nederland is een interessante locatie voor hoteliers, omdat er steeds meer reizigers zijn’, constateert Thomas Kahl van GS Star. ‘Om ons te kunnen vestigen bij een snel groeiend vliegveld, geeft ons de kans om een stabiele basis in Nederland op te bouwen.’

Oplevering Holiday Inn hotel Eindhoven in najaar 2019

De eerste paal is de grond in en de bouw van het hotel duurt ongeveer een jaar. ‘In goed overleg met Colliers International hebben we een internationaal opererende hotelpartij gevonden,’ licht Robert Holtkamp namens Onis Vastgoed toe. ‘Dit hotel is een aanvulling op het kantorenaanbod op het Flight Forum en zal ook met de bedrijven in dit gebied samenwerken.’

Het nieuwe Holiday Inn Hotel Eindhoven is ontworpen door MIII Architecten. Colliers International begeleidde de transactie namens Onis Vastgoed. Onis Vastgoed heeft de afgelopen jaren een aantal ontwikkelingen gerealiseerd zoals het Van der Valk Hotel en het kantoorgebouw De Winthont, beiden gelegen aan de A12 in Utrecht.

Aannemer BanBouw uit Nuenen is verantwoordelijk voor de bouw van dit twaalf verdiepingen hoge hotel. “Dit is een prachtig project, waar we als BanBouw trots op mogen zijn dat we dit gaan realiseren. Het zal uiteindelijk een aanwinst blijken voor de gemeente Eindhoven en het Flight Forum”, aldus Jack Aldenhoven, directeur van BanBouw.