Goesting wint Publieksprijs Café Top 100: 'Als we iets doen, doen we het goed'

Goesting wint Publieksprijs Café Top 100: 'Als we iets doen, doen we het goed'
(c) Koos Groenewold

Met om precies te zijn 4329 stemmen, won Proeflokaal Goesting in Venray op 12 november de felbegeerde Publieksprijs van de Café Top 100. Met onder meer professionele video's op Facebook, wist Goesting stemmen te werven.

Facebook werd gebruikt als hét kanaal om stemmen te werven. Met video's met daarin de medewerkers in de hoofdrol werden stemmen geworven voor de Café Top 100 Publieksprijs. En dit werd professioneel aangepakt. Zelfs special effects bleven niet achterwege. 'Dit hebben we professioneel aangepakt inderdaad. Als we iets doen, dan doen we het goed', vertelt Gijst Schapendonk met een glimlach. Het bedrijf Elf Graden bracht alles in beeld.' Proeflokaal Goesting beloofde geen gratis bier of een diner in ruil voor fans die stemden, maar wist puur met ludieke filmpjes en grappige teksten de Publieksprijs in de wacht te slepen. Betrokkenheid ontstond door fans op de hoogte te stellen van de tussenstand en de medewerkers een hoofdrol te geven in de oproepen. 'Een echte teamprestatie', aldus Schapendonk.

Éen van de teksten op de Facebooksite van Proeflokaal Goesting luidde: 'Sorry, wij geven het toe... we hebben gestalkt... gestalkt met leuke filmpjes, foto's, verzoekjes, smeekbedes en wellicht licht dwingende adviezen... en dit alles om op 12 november op de bühne te kunnen staan in Hilversum bij de uitreiking van de Café Top 100... tot nu toe met succes, we staan immers nog steeds op 1... een klein beetje spijt van al dit stalken hebben we absoluut... maarrrr.... DE FINALE BARST LOS... NOG 4 DAGEN TE GAAN!!! STEM JIJ OP GOESTING EN HELP JE ONS.'

Recordaantal stemmen

Dat alles had niet alleen z’n weerslag op het stemmen op deze zaak, maar op het stemmen in z’n algemeenheid. Na de ruim 12.000 het afgelopen jaar, werd er dit jaar met ruim 23.000 stemmen in totaal opnieuw een record verpulverd.

Spannende nek-aan-nekrace

In alle tussenstanden ging Goesting aan kop, in de nek gehijgd door Central in Venlo en Stadscafé Flow in Den Helder. Even leek het gevaar nog te komen van tweevoudig Publieksprijswinnaar Herberg ’t Plein, maar uiteindelijk ging de Publieksprijs 2018 naar Goesting. In de ranglijst zelf staat Goesting op 48.

Café Top 100 Publieksprijs 2018 top-15

1. Proeflokaal Goesting, Venray
2. Café Restaurant Central, Venlo
3. Herberg ’t Plein, Meppel
4. Stadscafé Flow, Den Helder
5. Biercafé De Goudse Eend, Gouda
6. ’t Stulpke, Uden
7. De Kromme Hoek, Scherpenzeel
8. Café De Slock, Den Burg
9. Bobby’s Bar, Helmond
10. Pégé Café, Gieten
11. Café Laurel & Hardy, Zandvoort
12. Heerlijkheid Breust, Eijsden
13 Café d’r Klinge, Heerlen
14. Het Graauwe Paard, Oudebildtzijl
15. Tapperie de Gats, Sittard