Bas Averdijk nieuwe maître Restaurant Vinkeles*

Bas Averdijk nieuwe maître Restaurant Vinkeles*

Het boetiekhotel The Dylan Amsterdam heeft Bas Averdijk als nieuwe maître voor Restaurant Vinkeles(*) aangenomen. Vorige maand kondigde Casper Westerveld zijn vertrek aan, na 12,5 jaar en gaat verder als praktijkinstructeur aan de Hotelschool Den Haag.

Bas Averdijk (33) werkte eerder als Assistent Maître voor onder andere Landgoed Duin & Kruidberg, Restaurant de Bokkendoorns(**) en Restaurant Rijks(*). 'Chef Dennis Kuipers en het team van Restaurant Vinkeles zijn trots op de aanstelling van Bas Averdijk als nieuwe Maître voor Restaurant Vinkeles. Ik ben ervan overtuigd dat Bas met een frisse blik gaat kijken naar Restaurant Vinkeles en het niveau nog verder omhoog gaat brengen,'  aldus General Manager René Bornmann.

Restaurant Vinkeles

Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster sinds november 2009, biedt de verfijnde Franse keuken een mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen. Het restaurant bevindt zich in een 18e-eeuwse bakkerij, omringd door oude ovens die in het verleden hebben gediend voor het bakken van broden voor het Ouderen & Armen Kantoor. Tegenwoordig biedt het restaurant een setting met uitzicht op de intieme binnentuin met een authentieke Amsterdamse setting.