Audrey Biermans wint Lekkerste Lunchgerecht Catering

Audrey Biermans wint Lekkerste Lunchgerecht Catering
Foto; Tamara Verheij

Audrey Biermans heeft tijdens de Horecava 2019 Het Lekkerste Lunchgerecht Catering gemaakt. Biermans won met haar 'Hieper de pieper'.

De vakjury prees Het Lekkerste Lunchgerecht Catering vanwege het gebruik van streekproducten, waaronder een Erpele mik (broodje) en een ribeye van het Livar varken. De balans tussen alle producten, de manier hoe het eruit zag in combinatie met de smaaksensatie, maakt haar broodje volgens de jury de absolute winnaar. Biermans werkt bij restaurant Dukdalf in Kerkdriel.

Lekkerste Lunchgerecht Catering
Foto: Tamara Verheij

Lekkerste Lunchgerecht CateringDe volledige top 3 van het Lekkerste Broodje Catering:
1: Audrey Biermans – restaurant Dukdalf, Kerkdriel
2: Roland Biermans – Vitam Catering, Schijndel
3: Sven Bergström – Koken & Smullen, Amsterdam

Sinds 1984

De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij cateringbedrijven.

Criteria

De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

In totaal deden 13 kandidaten mee aan het Lekkerste Lunchgerecht Catering. De vakwedstrijd is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.