De vakjury van de Lekkerste Wedstrijden prees het winnende lunchgerecht met name door de combinatie van sukadelappen en Surinaamse slof, die 'zeer bijzonder creatief en verrassend is en overdonderend van smaak', aldus de jury over de winnaar van het Lekkerste Lunchgerecht. Ook de presentatie was volgens de proefmeesters een lust voor het oog.

Maurits Verwoerd van Sheraton Amsterdam Airport Hotel Schiphol werd tweede. Het brons was voor Ashley de Bruyn van Baker & Moore in Rotterdam.
Vakwedstrijden sinds 1984
Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij horecabedrijven. In totaal streden dertien deelnemers om de prijzen in deze categorie, een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Hanos.
Uniek en spraakmakend
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury lette daarbij op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Daarnaast moesten deelnemers vooral een gerecht met een 'uniek en spraakmakend karakter' presenteren.
