Waldorf Astoria Amsterdam op één volgens Tripadvisor

Bezoekers van Tripadvisor plaatsen Waldorf Astoria Amsterdam bovenaan de Top 25 van hotel in Nederland in de Travellers Choice Award. Dit hotel staat ook als enige hotel in de Top 25 van heel Europa.

In de Europese Top 25 Top hotels voor 2019 staat één Nederlands hotel, Waldorf Astoria Amsterdam, op plek 25. Het beste hotel van Europa is, volgens bezoekers van Tripadvisor, Hotel Belvedere in Riccione, Italië. Beste in de wereld is Tulemar Bungalows & Villa’s in Manuel Antonio National Parc, Costa Rica. In die Top 25 van de wereld staan geen Nederlandse hotels.

Waldorf Astoria Amsterdam staat op één in de Nederlandse Top 25, gevolgd door Pillows Anna van den Vondel op twee en Ambassade Hotel op drie. Jarenlang voerde The Toren deze lijst aan. Van 2012 tot en met 2018 stond dit Amsterdamse hotel op één. De Top 25 voor 2019 is de 17e editie van deze ranglijst van reviewsite Tripadvisor.

Amsterdam domineert de ranglijst, met 17 van de 25 plekken en 9 van de beste 10 (alleen plek 7 is voor een hotel in een andere stad).

Bekijk hier de ranglijsten van Tripadvisor

Tripadvisor stelt jaarlijks ranglijsten van de Top 25 op, op basis van reviews en scores die gasten hebben gegeven. Hotels in de beste 1 procent van hun categorie ontvangen een Travellers Choise Award. Niet alleen hotels worden gerangschikt, ook restaurants. Ciel Bleu in Amsterdam is het beste restaurant van Nederland, en staat ook in de Europese én wereldwijde Top 25.