Zeeuws horecabedrijf werft personeel met ludieke video

Zeeuws horecabedrijf werft personeel met ludieke video

Restaurant De Drie Koningen in het Zeeuwse Groede zoekt versterking voor het team. Maar dat is bijna bij elk horecabedrijf het geval. Ze wilden dan ook opvallen met hun oproep voor nieuwe medewerkers en bedachten een grappig filmpje.

De ‘soap’ is op Facebook gepost op 16 februari om half vier in de middag. Op 20 februari ’s ochtends hebben 86 mensen de oproep gedeeld, gaven 108 mensen een duimpje omhoog en waren de kijkcijfers hoog: 4.390 weergaven.

Mede-eigenaar Van Drie Koningen, Stijn Jordans, wordt al veel aangesproken op zijn rol in de video. Om op te vallen tussen de vele openstaande vacatures voor koks, bedienend personeel en afwassers, figureerden Jordans en collega’s in een intro van een soapserie. Met daarbij de oproep: 'Wie weet speel jij wel in de volgende aflevering.'

Vacature-soap De Drie Koningen

Nieuwe aflevering: De Vacature!
Wat we zoeken bij de Drie Koningen & Brouwerslokaal:
-Parttime/weekend- en vakantiekrachten
-Parttime interieurverzorg(st)er m/v/a
-Enthousiaste koks fulltime

Stuur je CV en motivatie naar: management@brouwerslokaal.nl
Wie weet speel jij wel mee in de volgende aflevering?

Delen mag!

‘Ik was bij de groothandel in Sluis en kreeg al veel leuke reacties. We hebben ons kapot gelachen bij de opnames,’ zegt Jordans tegen Omroep Zeeland.

‘We werken al zeven jaar met hetzelfde horecapersoneel, maar we zijn nu volop aan het uitbreiden in onze activiteiten dus hebben we extra mensen nodig.’ Zo is er naast het restaurant in Groede nog een bierbrouwerij en een pop-uprestaurant in Cadzand.

‘We wilden met het filmpje laten zien dat we een gezellig bedrijf zijn en creatief. Naar die mensen zijn we ook op zoek. Wij bieden dan weer een baan vol uitdaging, verantwoordelijkheid, vrijheid en mogelijkheid tot opleiding.’

Hij kon nog niet zeggen of er al serieuze kandidaten zijn. 'Daarvoor is het nog te vroeg.'

Niek Groen

In de vroege zomer van 2018 loste Niek Groen van Café Restaurant Klaas in Uitgeest zijn personeelsprobleem op met een al even ludieke video. Hij liet twee vertrekkende medewerkers vertellen hoe leuk het is om bij zijn zaak te werken.

De video van Niek Groen en compagnon Jos Keijsper bereikte in 48 uur 7000 mensen, 29 mensen hebben het bericht gedeeld en er kwamen vijf daadwerkelijke sollicitaties binnen. ‘Inmiddels hebben we ook twee mensen aangenomen en zijn we heel mooi op de kaar gezet,’ vertelde Groen een paar weken na de publicatie. ‘Het is goede reclame geweest voor ons. Los van de sollicitaties. Ook heel veel jonge meiden hebben gereageerd. Hen heb ik allemaal gevraagd om zich nogmaals te melden als ze achttien zijn,’ lacht Niek Groen (28).

https://www.facebook.com/CafeRestaurantKlaas/videos/1696376750453305/

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.