44 Amsterdamse bars delen cocktailgeheimen tijdens Cocktail Week

44 Amsterdamse bars delen cocktailgeheimen tijdens Cocktail Week

Van 11 tot en met 17 maart staat Amsterdam in het teken van de laatste cocktailtrends tijdens de Amsterdam Cocktail Week (ACW). 44 Amsterdamse bars houden seminars, workshops en masterclasses.

Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium.

'Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de kaart van Amsterdam Cocktail Week. De bartenders maken om die reden gebruik van alternatieven voor wegwerpplastic. Daarnaast is hergebruik van ingrediënten voor lagere food waste en energieverbruik een must. De synergie tussen de bar en de keuken levert niet alleen besparingen op, maar ook culinaire hoogstandjes in het cocktailglas', aldus bartender Tess Posthumus.

Amsterdam Cocktail Week 2019

De Amsterdam Cocktail Week is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Na Londen, Parijs en Singapore vond dit trio het hoogtijd worden voor een editie in Amsterdam. En met succes: de vorige edities van Amsterdam Cocktail Week werden zo goed ontvangen, dat er in 2019 een derde editie wordt georganiseerd. Van een masterclass Whisky Blending & Tasting in Bluespoon Bar met Colin Scott tot een workshop Martini’s maken van de grootmeester Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Fever-Tree’s Gin School in Razmataz leert de cocktailliefhebbers alles over deze magische combinatie.

Amsterdam Cocktail Week

Guest bartenders

Nederland speelt momenteel een grote rol op het mondiale toneel. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week krijgen bartenders uit andere landen ook de kans een présence te geven. Onder meer Frank Dedieu (winnaar Bacardi Legacy 2015), Georgio Bargiani (hoofdbartender The Connaught Bar, Londen) en Alessandro Palazzi (legendarische maker van Martini’s) zullen achter een van de deelnemende bars verschijnen. Ook het barteam van de beroemde bar, American Bar at The Savoy (London), is een avond aanwezig in de stad.