De Vegetarische Restaurantweek van start met 531 restaurants

De Vegetarische Restaurantweek van start met 531 restaurants

De vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat op maandag 11 maart van start met 531 restaurants door het hele land. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens van start gaat met ruim 50.000 deelnemers die deze hele week geen vlees te eten.

Deze editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal aan restaurants: maar liefst 531 horeca-zaken door heel Nederland doen mee. Bijzondere deelnemers zijn Peter Lute met zijn vegetarische pop-up restaurant in Explore (Muiden), Goldfinch Brasserie in het Waldorf Astoria Hotel (Amsterdam), Ratatouille Food & Wine* (Haarlem), het museumrestaurant van De Hermitage (Amsterdam) en de vernieuwende Jack Bean (Rotterdam). Daarnaast doen er een aantal ketens mee met alle locaties in Nederland: Anne & Max, De Bijenkorf, Bagels & Beans, SLA, Subway en The Commons van The Student Hotel.

531 café's en restaurants

In alle Nederlandse provincies zijn café’s en restaurants vertegenwoordigd, dus deelnemers van de Nationale Week Zonder Vlees kunnen hun hart ophalen aan vegetarische opties.

Gasten kunnen kiezen uit de volgende opties:

· Vegetarische lunch voor 8 euro
· Vegetarische avondmaaltijd voor 15 euro
· Vegetarisch 3-gangen-diner voor 25 euro
· Luxe vegetarische 4-gangen-lunch voor 40 euro*
· Luxe vegetarische 5-gangen-diner voor 50 euro*
*sterrenrestaurants mogen een supplement van 10.- rekenen

Op de website van De Vegetarische Restaurantweek kunnen gasten hun favoriete restaurant uitkiezen op basis van locatie of aanbod.

Vegetarische snacks
Een poutine-gerecht met Oerfriet van Aviko en een vegetarische chili con carne.

De Vegetarische Restaurantweek roept alle gasten tijdens de week op om hun favoriete vegetarische gerecht te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en hun favoriete vegetarische restaurant op de website te beoordelen met 5-sterren. Zo zal na de week bekend gemaakt worden wat het populairste vegetarische gerecht is en het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.

Over De Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek duurt van 11 tot en met 17 maart 2019, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Deze jaarlijks terugkerende campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, van De Hippe Vegetariër. Inmiddels is de Nationale Week Zonder Vlees onderdeel van Stichting Nationale Week Zonder Vlees en kent een officiële ANBI-status.