Welke tien chefs doen mee aan voorronde Bocuse d'Or 2019

Welke tien chefs doen mee aan voorronde Bocuse d'Or 2019

Bocuse d'Or Nederland heeft tien kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d'Or Nederland. De kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen.

‘Het is een sterk deelnemersveld’, aldus de nieuwe voorzitter SVH Meesterkok Soenil Bahadoer (De Lindehof **). ‘Een goede voorbereiding is een must. Er zit een aantal gerenommeerde wedstrijdchefs bij en een aantal zeer gemotiveerde debutanten die op hoog niveau werken. Nieuw is dat er zzp-ers onder de deelnemers zijn die veel tijd kunnen steken in de voorbereidingen en trainingen. Vooral die drive zal een rol spelen in het eindresultaat’.

Tien kandidaten Bocuse d'Or Nederland

Yornie van Dijk (Basiliek*)
Niels Greefhorst (Mosselbank)
Erwin Heeffer (zzp-er)
Daan Kappert
Robert van de Kolk
John Spruit (zzp-er)
Micha van der Veen  (Lauswolt)
Kees Visser (Bij Kees)
Rob Wijnen (d'Ouwe Tramhalte)
Marco van der Wijngaard (Amsterdammertje)

Deelname aan de voorronde is de eerste stap in wat een mooie, maar lange reis kan zijn. De beste kandidaten van de voorronde plaatsen zich voor de Nederlandse finale, die gehouden wordt op maandag 23 september tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. De winnaar van die finale wordt met zijn commis de Nederlandse deelnemer aan de Europse finale in 2020 in Talinn (Estland). Doel is een plek bij de 11 beste landen, waarmee het team zich dan kwalificeert voor de wereldfinale in januari 2021 in Lyon. Deelname aan de Bocuse d’Or is topsport: het wordt niet voor niets de Olympische spelen van het koken genoemd.

Europese finale Bocuse d'Or
(c) Kyonne Leyser

Voorronde

De voorronde vindt plaats op maandag 27 mei in het Innovatiecentrum van Bocuse d’Or NL partner; FrieslandCampina, in Wageningen.

De deelnemers mogen onderdelen van de gerechten thuis voorbereiden. In ieder geval moeten in de gerechten producten van de partners van Bocuse gebruikt worden. De wedstrijdopdrachten voor de voorronde en de Nederlandse finale worden daarom uitgevoerd met producten van de partners van Bocuse d’Or Nederland. De opdracht wordt in de week van 15 april bekend gemaakt.


> MEER OVER BOCUSE