Crowdfundingrecord voor Pavarotti Leiden van René Bogaart

Crowdfundingrecord voor Pavarotti Leiden van René Bogaart

Horeca Crowdfunding Nederland heeft binnen één uur maar liefst een half miljoen euro gefinancierd voor Pavarotti Leiden van de Haagse horecamagnaat René Bogaart. Dit is het hoogste crowdfundingbedrag tot nu toe. 'En dit is nog maar het eerste deel voor de Pavarotti-keten.'

In 2016 opende de eerste Pavarotti vestiging in Zoetermeer. Doelstelling is om in Q2 2020 een viertal Pavarotti restaurants operationeel te hebben. Eind 2018 is een tweede vestiging geopend in Delft. In juli 2019 is het de bedoeling om Pavarotti Leiden te openen, waarvoor thans financiering benodigd was. In het 1e kwartaal 2020 wordt de nieuwbouw voor Pavarotti Kijkduin opgeleverd.

Pavarotti Leiden krijgt een terrasboot voor de deur. De locatie omvat een kleine duizend vierkante meter op de Nieuwe Rijn 48 op de hoek met de Hartesteeg.  Bogaart laat weten dat het om bijna 500 zitplaatsen zal gaan in hartje Leiden.

René Bogaart (Pavarotti) & Keimpe Tuinenga (Horeca Crowdfunding Nederland)

Pavarotti Kijkduin

De vestiging in Kijkduin komt op de hoek van de nieuwe boulevard. ‘We komen op zowel boulevard niveau als op promenade niveau met een terras in de duinkam.’

René Bogaart heeft meerdere horecazaken in Leidschendam en Zoetermeer (o.a. Volle Maan, Gina, Clooney, Pavarotti Zoetermeer, Pavarotti Delft, Pavarotti Dolce Ice Cream Experience Leidsenhage). Alle bedrijven heeft hij vanaf de grond opgebouwd.

Horeca zonder contant geld

Rene Bogaart van Big Horeca – nr 89 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken – weert sinds september 2018 contant geld bij zijn horecabedrijf Pavarotti in Zoetermeer. Dit beviel zo goed, dat hij sinds begin dit jaar in al zijn zaken alleen nog werkt met pin-betalingen.  ‘Het is veel veiliger, transparanter en goedkoper,’ motiveerde hij eerder zijn beslissing tegenover Misset Horeca.

Horeca Crowdfunding

Horeca Crowdfunding richt zich alleen op het crowdfunden van horecaondernemingen. Bekende horecaformules maakten al eerder de stap richting deze nieuwe vorm van financieren waaronder La Cubanita, Proeflokaal Bregje, Dudok, WokToGo en tweesterren restaurant Tribeca.