Elfde editie Bacardi Legacy Cocktail Competitie van start

Elfde editie Bacardi Legacy Cocktail Competitie van start
Eric van Beek maakt zijn winnende cocktail Cariño op het podium tijdens de Grand Final van BACARDÍ Legacy 2018.

Op 12 mei vindt de elfde editie van de Bacardi Legacy Cocktail Competitie plaats. De competitie daagt bartenders van over de hele wereld uit om een originele rumcocktail te ontwerpen met niet meer dan 6 ingrediënten.

De Bacardi Legacy Cocktail Competitie werd in het leven geroepen om bartenders uit te dagen een moderne cocktail te creëren die de tand des tijds kon doorstaan, zoals de nu beroemde Mojito, Daiquirí en Old Cuban. Sindsdien is de competitie uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste cocktail wedstrijden, die jaarlijks duizenden aanmeldingen binnen krijgt. Dit jaar strijden 43 bartenders om de befaamde prijs.

Bacardi Legacy
De winnende cocktail van 2018, de Cariño

Vorig jaar werd de prijs binnengehaald door de Nederlander Eric van Beek. Eric - Bar Manager bij 6-sterrenhotel TwentySeven - won de competitie met Cariño, geïnspireerd op de Spaanse term, ‘te tengo cariño’ dat refereert naar liefde en kameraadschap. Na zijn winst maakt hij dit jaar traditiegetrouw in eigen land deel uit van het 4-koppige juryteam. In zijn voetsporen volgt de Nederlandse Raysa Straal, die dit jaar haar debuut maakt binnen de competitie met haar cocktail 'Envious'.

Programma

zaterdag 11 mei: introductie + workshops:
zondag 12 mei: halve finale 1
maandag 13 mei: halve finale 2
dinsdag 14 mei: Grand Finale