La Trappe Tripel verkozen tot Beste Bier van Nederland

La Trappe Tripel verkozen tot Beste Bier van Nederland
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

La Trappe Tripel van brouwerij De Koningshoeve is donderdag 16 mei uitgeroepen tot beste bier van Nederland. De (stijl) had al in z'n categorie gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2019, maar van alle winnaars is dit de best beoordeelde.

Het Beste Bier van Nederland is de La Trappe Tripel van Brouwerij De Koningshoeven. Dat kreeg de trappistenbrouwer donderdag 16 mei te horen in de Grote Kerk in Den Haag. Daar vond traditiegetrouw het openingsfestival plaats van de Week van het Nederlandse Bier. De aftrap voor een week die door heel Nederland, in het teken staat van bier.

De La Trappe Tripel was tijdens de vijfde Dutch Beer Challenge al uitgeroepen tot beste bier in de categorie Tripel. Maar alle 21 categoriewinnaars dingen traditiegetrouw mee naar de prijs Beste Bier. Degene die door de jury van de Dutch Beer Challenge het hoogst beoordeeld werd, ontvangt deze prijs.

Dutch Beer Challenge

En dat mag een prestatie genoemd worden. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2019 stuurden 70 Nederlandse brouwerijen 441 bieren in. Deze zijn woensdag 20 maart blind geproefd en beoordeeld door tientallen bierspecialisten. Bekijk hier nogmaals de uitslag. Maar van al deze bieren is de La Trappe Tripel dus het beste. Daarmee volgt het de Nightporter van de Bronckhorster Brewing Company op.

(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Den Haag - openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

Week van het Nederlandse Bier

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei zorgen cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties iedere dag voor diverse bieractiviteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen en -rondvaarten.

Zo wordt onder andere op dinsdag 21 mei een grote Bier Pubquiz georganiseerd. Tientallen cafés bieden deze speciale Bier Pubquiz aan tijdens de Week van het Nederlands Bier. Ook vinden van 24 tot en met 26 mei de Nederlandse Brouwerijdagen plaats. Dan openen Nederlandse bierbrouwers hun deuren voor het publiek.