NH Hotel Krasnapolsky: nieuwe general manager

NH Hotel Krasnapolsky: nieuwe general manager
Arne Heuwekemeijer

Arne Heuwekemeijer is de nieuwe general manager van het NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky. Hij volgt Herman Klok op die sinds december 2018 regional director operations is voor NH in Amsterdam, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Arne Heuwekemeijer trad op 20 mei 2019 in functie en heeft uitgebreide internationale ervaring in luxe hotels. Na jaren werkzaam te zijn geweest in Azië, waarvan als laatste als general manager van het vijfsterren Radisson Blu Hotel Shanghai, komt Heuwekemeijer naar eigen zeggen ‘weer thuis’ in Amsterdam.

In zijn positie volgt Heuwekemeijer Herman Klok op. Klok vervolgt zijn carrière bij NH Hotel Group als regional director operations Amsterdam, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Arne Heuwekemeijer begon zijn loopbaan in food & beverage bij diverse vier- en vijfsterrenhotels in Nederland. Tijdens zijn functie bij Hotel Okura Amsterdam werd hem een internationale positie aangeboden.

In 2001 verruilde hij zijn positie in f&b-management in Amsterdam voor een positie als sales manager in Shanghai. Hier promoveerde hij tot director international sales bij het Okura Garden Hotel.

Arne Heuwekemeijer

Arne Heuwekemeijer heeft altijd de ambitie gehad om voor zijn 40elevensjaar general manager te worden en dat lukte. Bij Sofitel Hyland Shanghai kreeg hij de kans om de volledige f&b-afdeling en de gemeenschappelijke ruimtes opnieuw vorm te geven.

De afgelopen tien jaar werkte hij voor Carlson Hotels. Hier promoveerde hij naar general manager van het vijfsterren Radisson Blu Hotel Shanghai. Deze functie heeft Heuwekemeijer sinds 2012 bekleed.

Arne Heuwekemeijer

Op 20 mei 2019 verruilde Arne officieel Azië voor ‘thuis’ en is hij aangesteld als de nieuwe general manager van het 451 kamers tellende NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky. ‘Ik kijk er ontzettend naar uit om zorg te dragen voor mijn gasten en werknemers. Het is een eer om deze positie te mogen vervullen en leiding te geven aan dit iconische vijfsterrenhotel op de Amsterdamse Dam, recht tegenover ons Koninklijk Paleis’, aldus Heuwekemeijer. ‘Samen met mijn medewerkers, zetten we altijd een paar stappen extra voor onze gasten en dragen we bij aan een unieke en plezierige ervaring, zowel in het hotel als in Grand Café Krasnapolsky, Bar The Tailor en Restaurant The White Room*.’

Herman Klok

Herman Klok, regional director operations, Amsterdam, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland bij NH Hotel Group, is enthousiast om zijn opvolger te ontvangen. ‘Ik heb Arne Heuwekemeijer leren kennen als een open persoonlijkheid. Een echte Amsterdammer met een goede dosis humor en bovenal de ervaring om dit bijzondere hotel te leiden. Met een gerust hart draag ik mijn werkzaamheden over aan hem.’

Over Hotel Krasnapolsky

NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky kent een rijke historie en is bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Het pand werd in 1866 gekocht door de heer Krasnapolsky als koffiehuis. Het vijfsterrenhotel telt inmiddels meer dan 2.200 m2 evenementenruimte en 451 kamers, waaronder een Royal Suite van 120 m2 met een eigen lift en een adembenemend uitzicht op de Dam, het bekendste plein van Amsterdam. Het ontbijt wordt geserveerd in de monumentale, 19-eeuwse Wintertuin, een bijzondere ruimte met volop natuurlijk daglicht dankzij haar unieke glazen plafond.