Geen kortingsactie van The Fork en Albert Heijn in 2019

Geen kortingsactie van The Fork en Albert Heijn in 2019

In 2019 komt er geen spaaractie van Albert Heijn en The Fork (Iens) waarbij consumenten zegels kunnen sparen bij de supermarktgigant voor een gratis tweede driegangenmenu. Een woordvoerder van The Fork laat dat desgevraagd weten aan Misset Horeca.

Er zijn wel gesprekken geweest tussen Albert Heijn en The Fork maar beide partijen hebben besloten de AH restaurantactie niet te houden. Er komt geen ander - gezamenlijk – initiatief van AH en The Fork.

De actie die meerdere jaren achtereen werd gehouden, kon steevast rekenen op een grote groep gebruikers, maar ook op veel kritiek van de kant van de restaurants. Zij namen de korting geheel voor hun rekening. Er deden zo’n 1500 ondernemers uit de horeca aan mee. De zegels werden in juli uitgegeven en volle spaarkaarten konden tot een half jaar later worden verzilverd. De actie is in totaal vijf keer gehouden. 

Restaurant Waardebon van Albert Heijn

Eerder deze week werd bekend dat een aantal Albert Heijen filialen start met sparen voor een Restaurant Waardebon die goed is voor 25 euro korting. Dit doen de supermarkten echter niet samen met The Fork maar met Dining City. Landelijk is deze actie echter (nog) niet. Wel doen later in de zomer steeds meer winkels mee.

restaurant korting

The Fork Summer

13 juni is The Fork wel gestart met The Fork Summer. Een soort Iens Festival waarbij deelnemende restaurants een korting geven van 50 procent op het diner. Dit hoeft niet per se een driegangendiner te zijn. Drankjes zijn ook bij deze actie uitgesloten van de korting. The Fork Summer loopt lang, tot 22 september. Een woordvoerder laat weten dat er nu iets meer dan 250 restaurants meedoen. ‘Er komen er echter nog steeds meer bij.’