La Place opent flagship restaurant Kalverstraat Amsterdam

La Place opent flagship restaurant Kalverstraat Amsterdam

La Place Kalverstraat heeft haar intrek genomen in het vernieuwde historische pand in Amsterdam. Gasten kunnen eten in het restaurant, gerechten meenemen voor onderweg bij La Place Express of koffie bestellen bij de barista in het Roof Garden Café.

Het café op de bovenste etage van het pand is een eyecatcher, met veel groene planten en een echte boom.Colette Cloosterman - van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo - het moederbedrijf van La Place -, verrichte samen met restaurantmanager Martijn Groot en managing director Frank Wubben de openingshandeling, waarmee de nieuwe vestiging feestelijk werd geopend. Frank Wubben, is blij dat het bedrijf weer 'thuis' is in de Kalverstraat.

La Place Kalverstraat
Feestelijke opening door Colette Cloosterman - van Eerd, Frank Wubben (niet zichtbaar op deze foto) en Martijn Groot, samen met het team van het flagship restaurant.

'We zijn terug, en sterker dan ooit. Het pand is prachtig geworden en we zijn trots op onze nieuwe heerlijke recepturen, gecreëerd door de chefs van het Food College, dé innovatiemotor van Jumbo en La Place. Zoals gasten van La Place gewend zijn, bestaat het restaurant op de begane grond uit een kleurrijke marktplaats met open keukens en diverse marktkramen. Onze professionele medewerkers maken de eigen, unieke recepten van La Place klaar voor de ogen van de klant. En gebruiken hiervoor verse, eerlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten. Volledig in lijn met onze nieuwe campagne ‘Zo smaakt versgemaakt’. We kijken er naar uit om onze gasten vanaf vandaag te laten genieten van onze heerlijke nieuwe gerechten op deze prachtige locatie.'

La Place klassiekers en nieuwe gerechten

Naast een aantal klassiekers als de huisgemaakte appeltaart, is het aanbod in het vernieuwde La Place met tientallen nieuwe gerechten uitgebreid. Deze zijn stuk voor stuk ontwikkeld door de chefs vanuit de principes dagvers, natuurlijk, huisgemaakt, gezond én lekker. Ook is goed geluisterd naar wensen van de klanten en gekeken naar de trends van morgen, zoals de vraag naar meer vegetarische en biologische producten. De gerechten worden ter plekke met verse ingrediënten door het team bereid met verschillende bereidingstechnieken, zoals grillen, wokken of in een traditionele pizzaoven.

Karakteristiek pand

La Place KalverstraatLa Place Kalverstraat is gevestigd in het voormalige V&D warenhuis. Het pand combineert het karakteristieke van de oude historische pakhuizen aan het Rokin met nieuwbouw aan de Kalverstraatzijde. Er zijn twee ingangen: aan de Kalverstraat 203 en het Rokin 160. Het pand bestaat uit drie verdiepingen en is groot en licht opgezet met een glazen dak. Op de begane grond zijn het restaurant en de La Place Express te vinden. Op de eerste verdieping kunnen meer dan 400 gasten plaatsnemen. Op de tweede verdieping is het groene Roof Garden Café gevestigd.