Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend
Sidney Schutte

Sidney Schutte is de derde chef die aan de jurytafel van Bocuse d'Or plaatsneemt. Eerder werd al bekend gemaakt dat chef-koks Moshik Roth en Jarno Eggen zijn toegetreden tot de jury.

Voorzitter van Bocuse d'Or is Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Hij nam op 1 april 2019 het stokje over van Jonnie Boer van De Librije. Op maandag 23 september nemen vijf kandidaten plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. In totaal nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen.

Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chef-koks Moshik Roth en Jarno Eggen al op de menukaart gepresenteerd. Nu is bekendgemaakt dat ook Sidney Schutte aan tafel plaats gaat nemen. Sidney Schutte was meer dan tien jaar chef van De Librije*** in Zwolle en behaalde in 2006 de titel SVH Meesterkok. Hij maakte een wereldreis door Zuid-Afrika, Hong Kong, Australië en Amerika en werd in 2017 door GaultMillau verkozen tot Chef van het Jaar. Momenteel is hij executive chef bij Waldorf Astoria in Amsterdam en heeft daar de leiding over tweesterrenrestaurant Spectrum. Daarnaast opende hij vorig jaar de deuren van Café Cliché in Amsterdam Oost, waar hij in het menu alle inspiratie verwerkt die hij in de loop der jaren heeft opgedaan.

Sidney Schutte over Bocuse d'Or

Sidney Schutte is als deelnemer nog nooit betrokken geweest bij Bocuse d’Or, maar was wel al eerder jurylid tijdens de Nederlandse voorronde. 'Toen ze me voor de eerste keer vroegen vond ik het een eer om bij zo’n wedstrijd te mogen jureren. Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld, de champions league onder de koks! De ervaring die ik toen als jurylid heb opgedaan ga ik meenemen naar de Nederlandse finale op 23 september.'Ook heeft Sidney hoge verwachtingen van de kandidaten. 'Ik verwacht een sprekende, originele presentatie met veel verschillende technische details. Ook hoop ik perfecte cuisons tegen te komen met mooie smaken die perfect op elkaar zijn afgestemd.'

De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or die in september 2019 plaatsvindt op Gastvrij Rotterdam kent een nieuw onderdeel. Net als bij de Europese finale moet het vleesgerecht vanaf nu ook op een schaal worden gepresenteerd.