Remco Gerritsen nieuwe gm nhow Amsterdam RAI

Remco Gerritsen nieuwe gm nhow Amsterdam RAI

NH Hotel Group heeft Remco Gerritsen benoemd tot General Manager van nhow Amsterdam RAI. Dit wordt het tweede nhow-hotel in Nederland en, met 650 kamers en 25 verdiepingen, het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux.

Remco Gerritsen, die per direct start in zijn nieuwe functie als gm bij nhow Amsterdam Rai, heeft Hotel Management aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden gestudeerd. Na zijn studie startte hij bij KLM als Party & Location Manager, waar zijn carrièrepad in 1997 naar zijn eerste functie in Operations leidde.

Het hotelwezen begon te lonken en Gerritsen is voor Golden Tulip gaan werken. Golden Tulip is in 2002 door NH Hotel Group overgenomen, dus Gerritsen is geen onbekende voor de hotelketen. In 2007 verliet hij NH Hotel Group voor een internationale carrière in Europa en Azië bij PPHE Hotels, Azimut Hotels, IHG Hotels en Maritim Hotels.

Nhow Hotel Amsterdam Rai: lifestyle-merk

Na zijn laatste functie als Director of Operations a.i. bij Maritim start hij nu als general manager van nhow Amsterdam RAI bij NH Hotel Group. Gerritsen kijkt ernaar uit het lifestyle-hotelmerk in Nederland uit te breiden.

'Naast dat het hotel een nieuwe hotspot voor toeristen, zakenreizigers en de lokale Amsterdammer is, fungeert het ook als headquarter hotel voor congressen van RAI Amsterdam', aldus de nieuwe gm.

Herman Klok, regional director of operations bij NH Hotel Group: 'Met Remco hebben we een sterke leider in huis gehaald. In voorgaande functies heeft hij bewezen goed met verschillende partners te kunnen samenwerken, een must in deze rol bij een hotel met veel verschillende stakeholders. Daarnaast zal zijn hospitality ervaring in verschillende landen en culturen bijdragen aan de hotelbeleving van de gast.'

Foto: Diederik van der Laan

Het viersterren nhow Amsterdam RAI, gelegen op het RAI-complex: in de driehoek van de Europa Boulevard, de snelweg A10 en de RAI Amsterdam, opent in het eerste kwartaal van 2020.

Serie artikelen How to build... a nhow Amsterdam RAI

Misset Horeca volgt de bouw van nhow Amsterdam RAI in een serie artikelen. Deze verschenen eerder al: