Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam wordt maandag 23 september om 11.30 uur geopend door  Thérèse Boer en Herman den Blijker. De gastvrouw van De Librije en de chef-kok en presentator zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening nemen. De vakbeurs beleeft van 23 t/m 25 september 2019 haar zevende editie in Rotterdam Ahoy.

Robert Melaard, managing director Gastvrij Rotterdam: 'Het is fantastisch dat Thérèse Boer en Herman den Blijker samen het openingsprogramma van Gastvrij Rotterdam presenteren.'

'Ze zijn gerespecteerde boegbeelden in deze sector. Zij kennen als geen ander het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca. Ik vind het geweldig dat zij, als iconische vertegenwoordigers van de zwarte en witte brigade, onze opening met dit thema willen presenteren en Gastvrij Rotterdam 2019 officieel willen openen.'

Gastvrij Rotterdam en talent

Gastvrij Rotterdam opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met onder andere een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de Gouden Pollepels van het AD.

Ook Rasrotterdammer en collega Herman den Blijker kwam langs voor de opening...

Bocuse d’Or en Gouden Pollepel

De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Een jury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten.

De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in mei 2020 in Tallinn, Estland.

De Gouden Pollepel, de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD, wordt al jaren uitgereikt. Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam staan de winnaars van de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht in de schijnwerpers.

Keltum Restaurant prijs

De Keltum Restaurant prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs. Uiteindelijk worden 3 genomineerden gekozen door een deskundige jury. Zij zullen een mysterybezoek brengen aan de restaurants. De winnaar zal tijdens de opening op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt worden.

Gastvrij Rotterdam 2019

De 7e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert een uitverkochte, vergrote beursvloer in vijf hallen en breidt uit met nieuwe en vernieuwde paviljoens en een nog completer aanbod aan food en non-food exposanten.

Ruim 500 exposanten verwelkomen tijdens de drie beursdagen meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca op hun stand.

Gratis toegang

Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Als lezer van Misset Horeca krijg je gratis toegang tot Gastvrij Rotterdam. Activeer je toegangskaart met code 651693. Hier is ook de actuele deelnemerslijst en het volledige programma te vinden.