Haal met Kitchen Manager meer rendement uit je zaak

Haal met Kitchen Manager meer rendement uit je zaak
Een toost op de samenwerking tussen Horeko en investeringsmaatschappij CNBB Venture Partners.

Precies weten hoe de gerechten op de kaart presteren én inzicht in loonkosten en productiviteit. Met de Kitchen Manager en Employee Manager van Horeko is dat in één online omgeving te vinden. Deze tools zorgen ervoor dat horecaondernemers kunnen sturen op cijfers en daardoor meer rendement halen uit hun zaak.

‘Voor ondernemers met een horecazaak zijn er twee knoppen waar ze aan kunnen draaien om het rendement te verhogen: inkoop en personeel’, zegt Marvin van Dongen, oprichter van Horeko. ‘In ons unieke softwarepakket combineren wij twee tools waarmee ondernemers op die twee punten meer rendement uit dezelfde omzet kunnen halen.’

‘Horecaondernemers zijn anno 2019 niet alleen mensen die simpelweg van eten en drinken houden, het zijn professionals met een business die sturen op cijfers. Om dat goed te kunnen aanpakken, is er inzicht nodig. Met onze unieke combinatie van twee tools, Kitchen Manager voor inkoop en Employee Manager voor personeelsplanning, is inzicht krijgen in die twee variabelen heel eenvoudig’, aldus Van Dongen.

Horeko heeft groeiambities

Van Dongen: 'Managementsoftware wordt, net als de kassa en pin, een vereiste bij de start van een nieuwe horecazaak.’

Om zoveel mogelijk horecaondernemers kennis te laten maken met het uitgebreide softwarepakket zet Horeko volop in op versnelde groei.

Van Dongen: ‘De professionalisering in de horeca gaat niet meer weg. Voorheen kon je nog een zaak openen met handgeschreven bonnen voor de gast, maar nu start je met minimaal een kassasysteem en pinapparaat. Mijn visie is dat managementsoftware, net als de kassa en pin, een vereiste wordt bij de start van een nieuwe horecazaak.’

Om dat te kunnen bereiken gaat Horeko flinke stappen zetten in productontwikkeling en professionalisering. Dankzij een investering van investeringsmaatschappij CNBB Venture Partners is dit mogelijk. CNBB neemt een minderheidsbelang in Horeko en richt zich op de strategische ondersteuning. ‘Samen kunnen we de toenemende vraag naar digitalisering invullen’, zegt Van Dongen, die Kitchen Manager ooit op zijn studentenkamer bedacht.

De investering door CNBB gaat gepaard met een wijziging in de directie. Daan Stoter neemt afscheid als commercieel directeur, waardoor Van Dongen de algemene eindverantwoording krijgt.

Professionalisering

Dankzij de kennis, ervaring en middelen van CNBB kan Horeko een professionaliseringsslag maken. ‘Onze huidige klanten hebben wellicht al gemerkt dat de huisstijl en het design van de software zijn aangepast. Het sluit nu goed aan bij de nieuwe identiteit. De systemen werken nog hetzelfde, maar we leggen meer focus op de samenvoeging van beide tools’, legt de softwareontwikkelaar uit.

‘Daarnaast willen we ons nog meer gaan richten op koppelingen met andere systemen, zoals kassa- en verloningssystemen. Wij zijn goed in het regelen van de achterkant van een restaurant, andere partijen zijn beter in de voorkant. Die schakelen we graag in om de ultieme software-oplossing aan te kunnen bieden bij onze klanten.’

Als laatste legt Horeko nog meer nadruk op mobiel. ‘Een smartphone is sneller gepakt dan een laptop kan worden opengeklapt. Wij zetten vol in op de ontwikkeling en uitbreiding van de apps, voor zowel de ondernemer, manager als de werknemers. Er zijn nog zoveel mogelijkheden om het werk van de horecaondernemer makkelijk te maken. Dankzij CNBB kunnen we al die opties volledig gaan benutten,’ zegt Van Dongen enthousiast.

Benieuwd wat Horeko voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk op www.horeko.com en vraag een demonstratie aan.

Dit artikel is gesponsord door Horeko.