Café Top 100 2019: Tapperie de Gats stoomt op naar plek 2

Café Top 100 2019: Tapperie de Gats stoomt op naar plek 2
Sanne en Frank Braam. (c) Marcel van Hoorn

Met een tweede plek in de Café Top 100 2019, heeft Tapperie de Gats in Sittard bewezen geen eendagsvlieg te zijn. In 2018 verraste het café aan de Sittardse Markt door in de lijst te debuteren op plek 9, nu is daar het welverdiende zilver.

In het eerste jaar dat Tapperie de Gats zich inschreef voor de Café Top 100, in 2018, wist het Sittardse café voor een daverende verrassing te zorgen door binnen te stormen op plek 9.

En dat dit geen toevalstreffer is, bewijzen de jonge ondernemers achter De Gats, Frank en Sanne Braam met een tweede plek. Hun Tapperie aan de Markt in Sittard maakt indruk. Sowieso op het eerste gezicht. Het prachtige 16e-eeuwse Duits-aandoende pand is zowel van binnen als van buiten een plaatje.

141019, Sittard: Tapperie De Gats, Misset Horeca Cafe Top 100. Foto: Marcel van Hoorn.

Qua interieur en exterieur is het geheel een Duits vakwerkhuisje en een bonte, maar niet storend drukke verzameling van een grote diversiteit aan parafernalia. Veel emaillen borden aan de wand, religieuze beelden, oude bierpotten en -pullen. Het gevoel van vroeger druipt van de wanden.

Onderscheiden met streekgerechten

De jury geeft toe wat moeite te hebben met het vertalen van de Limburgse menukaart. Wel kan het waardering opbrengen voor de vele streekgerechten. Een bewuste keuze van het stel dat de zaak vijf jaar geleden overnam en die gerechten vaak ook opdient middels een 'pan op tafel'.

Maar achter al deze romantische nostalgie gaat ook een moderne bedrijfsvoering schuil met visie en beleid. Frank en Sanne weten duidelijk wat ze willen, waar ze naartoe gaan met hun café én hoe ze er komen. Liefhebbers én ondernemers. Het zorgt ervoor dat het vaak onderschatte Sittard een parel van een bedrijf aflevert op een toppositie in de Café Top 100 2019.

Lees hier het juryrapport

141019, Sittard: Tapperie De Gats, Misset Horeca Cafe Top 100. Foto: Marcel van Hoorn.

Bekijk hier de ranglijst van de Café Top 100 2019