Nick Bril met August beste nieuwkomer in GaultMillau België

Nick Bril met August beste nieuwkomer in GaultMillau België
Nick Bril aan de bar bij August. Foto: Marcel van Hoorn.

Restaurant August in Antwerpen - waar chef Nick Bril verantwoordelijk is voor de keuken - is de beste nieuwkomer in de GaultMillau gids van België voor 2020. August opende de deuren in april en scoort nu 15 punten in de restaurantgids.

Restaurant The Jane - twee Michelinsterren - staat in diezelfde gids met 18 punten. De maximaal haalbare score bij GaultMillau bedraagt 20 punten. Maandag 4 november werd de gids in België gepresenteerd. In Nederland gebeurt dit op 2 december 2019. 

In totaal zijn 130 nieuwe adressen gerecenseerd door de proevers van GaultMillau.

Chef Nick Bril die geen eigenaar is van August vertelt in Belgische media over de bekendmaking: ‘We waren met veertien mensen aanwezig op de prijsuitreiking, gewoon wat aan het babbelen en een pintje aan het drinken. En toen hoorden we opeens de naam van ons restaurant afroepen. We wisten wel dat The Jane hoog zou scoren in de gids maar het voelt geweldig dat we nu, na acht maanden al, ook erkenning krijgen voor August. Ik ben ongelooflijk blij met de award.’

August en The Jane: buren

Zowel The Jane als August bevinden zich op het terrein van een voormalig militair ziekenhuis in Antwerpen dat is omgevormd tot Het Groen Kwartier. The Jane zit in de voormalige kapel, August in het Augustijnenklooster. Dit historische gebouw is verbouwd tot een hotel met 44 kamers.

Het hotel – dat ook August heet – telt 44 kamers, wellness faciliteiten en een winkeltje. Het interieur van August is ontworpen door de architect Vincent Van Duysen. Het restaurant is doorlopend geopend van 7.30 uur tot 22 uur, voor ontbijt, lunch en diner.

Restaurant August. Foto: Marcel van Hoorn

Hotel-restaurant August is eigendom van Mouche Van Hool. Ook Hotel Julien in Antwerpen is van dezelfde exploitant.

‘Het hele project is van de mensen achter Hotel Julien. Nick Bril zet er samen de lijnen uit met souschef Pieter Starmans. Aangezien Nick dagelijks in de buurt is, bij The Jane, is hij ook zeer regelmatig aanwezig in de keuken van August.’