nieuws

Datum gidspresentatie GaultMillau 2020 bekend

Restaurant 655

De datum van de presentatie van de culinaire gids Gault&Millau 2020 is bekend. Deze zal op maandag 2 december 2019 plaatsvinden in de Kromhouthal in Amsterdam. Dat zei Godfried van der Lugt van Gault&Millau dinsdag 16 april tegenover de redactie van Misset Horeca.

Datum gidspresentatie GaultMillau 2020 bekend

De presentatie van Gault&Millau 2020 zal ook dit jaar bestaan uit twee gedeeltes: de gidspresentatie in de middag en een liefdadigheidsdiner voor genodigde gasten in de avond.

Over Gault&Millau

Sinds begin van het vorige jaar ligt de licentie voor GaultMillau Nederland bij Godfried van der Lugt. Voorheen was dat Jan van Lissum. Vorig jaar werden tevens een aantal wijzigingen doorgevoerd. Onder meer de drempel om in de gids te komen ging omhoog: van 11 naar 12 punten. De Absolute top telt nu vanaf 17 punten, en niet meer vanaf 16 zoals bij Jan van Lissum.

Godfried van der Lugt heeft voor tien jaar de licentie om de Gault&Millau gids uit te brengen in Nederland. Hij is voor 50 procent eigenaar, de overige 50 procent is in handen van de Belgische tak van GM van ceo Marc Declerck.

Vorig jaar werden vijftien awards uitgereikt. Waarvan een aantal nieuw zijn voor Nederland. Er verdwenen ook awards.

Lekker 500

De Lekker 500 voor 202o wordt bekendgemaakt op 28 oktober 2019. 

>Lees hier alles over GaultMillau 2019

 

 

Reageer op dit artikel