Gio’s Cucina Casalinga uit Maastricht werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: 'Het meest verrast werden we vooral bij dat restaurant waar men nog linnen gebruikt, waar men groente in de hoofdrol heeft, waar geserveerd wordt vanuit porseleinen schalen, waar elke hap een feestje was, waar uitgaan nog uitgaan is.' De Italiaanse ambassadeur in Nederland Andrea Perugini, overhandigde de prijs aan Giovanni Silvestrini.
Het Fijnste Franse Restaurant
De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2019 ging naar Restaurant Le Gone in Den Haag. De Franse ambassadeur in Nederland, Luis Vassy, reikte de prijs uit aan eigenaar Rodolphe Zerdoun. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het juryrapport: 'De Franse uitstraling, het typische Franse eten en de onvermoeibare, humoristische en vriendelijke chef gaven dit jaar de doorslag. Dit restaurant bestaat al 22 jaar en is, zeker onder de Fransen, een begrip in de hofstad.'

Ook werden er publieksprijzen uitgereikt, aan Lab26 Aperitivo Club uit Hengelo en Le Petit Bistro uit Sneek waarvoor lezers van Italië Magazine respectievelijk Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt.