Restaurants Le Gone en Gio's Cucina Casalinga vallen in de prijzen

Restaurants Le Gone en Gio's Cucina Casalinga vallen in de prijzen
Andrea Perugini (Italiaanse ambassadeur in Nederland) en winnaar Giovanni Silvestrini van Gio’s Cucina Casalinga. Foto: Friso Boven

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de negende keer twee bijzondere restaurant awards uitgereikt.

Gio’s Cucina Casalinga uit Maastricht werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: 'Het meest verrast werden we vooral bij dat restaurant waar men nog linnen gebruikt, waar men groente in de hoofdrol heeft, waar geserveerd wordt vanuit porseleinen schalen, waar elke hap een feestje was, waar uitgaan nog uitgaan is.' De Italiaanse ambassadeur in Nederland Andrea Perugini, overhandigde de prijs aan Giovanni Silvestrini.

Het Fijnste Franse Restaurant

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2019 ging naar Restaurant Le Gone in Den Haag. De Franse ambassadeur in Nederland, Luis Vassy, reikte de prijs uit aan eigenaar Rodolphe Zerdoun. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het juryrapport: 'De Franse uitstraling, het typische Franse eten en de onvermoeibare, humoristische en vriendelijke chef gaven dit jaar de doorslag. Dit restaurant bestaat al 22 jaar en is, zeker onder de Fransen, een begrip in de hofstad.'

Gio’s Cucina Casalinga
Van links naar rechts: juryleden Jacques Hermus, voorzitter Tom Kellerhuis, hoofdredacteur Leven in Frankrijk Cathelijne van Vliet, winnaar Rodolphe Zerdoun van Le Gone, Luis Vassy (Franse ambassadeur in Nederland) en jurylid Alain Caron. Foto: Friso Boven.

Ook werden er publieksprijzen uitgereikt, aan Lab26 Aperitivo Club uit Hengelo en Le Petit Bistro uit Sneek waarvoor lezers van Italië Magazine respectievelijk Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt.